V Prahe sa stretávajú ministri vnútra krajín EÚ, Slovensko zastupuje Mikulec

NETKY.SK • 11 Júl 2022, 11:09 • 2 min
V Prahe sa stretávajú ministri vnútra krajín EÚ, Slovensko zastupuje Mikulec

PRAHA/BRATISLAVA – V Prahe sa v pondelok stretávajú ministri vnútra a spravodlivosti členských krajín Európskej únie na prvom neformálnom rokovaní v rámci českého predsedníctva v Rade EÚ.

slovakia

left justify in out

Slovensko na stretnutí zastupuje minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO). TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Zuzana Eliášová. Hlavnými prioritami stretnutia budú dôsledky vojny na Ukrajine v oblasti bezpečnosti, posilnenie boja proti sexuálnemu zneužívaniu detí a spustenie Platformy EÚ na podporu bezpečnosti Moldavska. K rokovaniu sa okrem úniových ministrov pripoja aj ukrajinský a moldavský ministri vnútra.
 

img    

„Je to veľmi dôležité, pretože tieto štáty sú pre nás – po prvé – objektom tej diskusie a – po druhé – v prípade Moldavska je to štát, ktorému my musíme byť schopní pomôcť a dnes doobeda sa budeme baviť aj o konkrétnych spôsoboch, akými by sme ako Európska únia pomôcť mohli,“ povedal pred stretnutím český minister vnútra Vít Rakušan.

 

img

      

Na oblasť boja proti sexuálnemu zneužívaniu detí v on-line priestore sa chce Česko sústrediť počas celého trvania predsedníctva. Na jeho konci by mali priniesť konkrétne výsledky aj návrhy zmien.
 

img

      

Témou ministerského obeda bude diskusia o ďalšom osude migračného paktu a o pripravenosti Európy na problémy spojené s migráciou. Rakušan zdôraznil, že o téme budú hovoriť najmä v súvislosti s aktuálnou situáciou na Ukrajine.

 

img

      

Súčasťou pracovnej cesty Mikulca bude aj podpis dohody medzi slovenským a litovským ministerstvom vnútra o vyslaní litovských policajtov na územie Slovenska.

 

Možno vás zaujme: Každý ruský vrah musí byť potrestaný, vyhlásil Zelenskyj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies