V Leopoldove prejavili najväčší záujem voliť

NETKY.SK • 7 Jún 2024, 17:50 • 2 min
V Leopoldove prejavili najväčší záujem voliť

LEOPOLDOV - Najväčší predbežný záujem o sobotňajšiu účasť vo voľbách do Európskeho parlamentu je v ústave Leopoldov s počtom 81. Výsledky vychádzajú zo žiadostí o hlasovací preukaz.

slovakia

left justify in out

Najmenší záujem prejavili odsúdení v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Želiezovce, kde sa chystajú k urnám pristúpiť tri väznené osoby. Predbežný záujem o hlasovanie vo voľbách je celkovo nízky. 

Ústav na výkon trestu odňatia slobody a Ústav na výkon väzby Leopoldov je samostatným volebným okrskom, čiže každý z voličov sa bude musieť preukázať hlasovacím preukazom. Možnosť hlasovať bude mať 9 205 väzňov z 18 zariadení po celom Slovensku.

"Obvinení a odsúdení, ktorí prejavia záujem o hlasovanie a spĺňajú zákonom stanovené podmienky budú v deň volieb predvedení pred okrskovú volebnú komisiu, pričom im bude umožnené vhodiť svoj hlas do prenosnej urny," priblížil Zbor väzenskej a justičnej stráže.

Aktuálne sa v ústavoch nachádza 458 cudzincov, pričom žiadny z nich s trvalým pobytom na Slovensku predbežne neprejavil záujem o hlasovanie vo voľbách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: teraz.sk, Foto: trnavsky.hlas.sk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies