Štátna veterinárna a potravinová správa SR má nového riaditeľa. Stal sa ním Martin Chudý

NETKY.SK • 3 Máj 2024, 08:37 • 2 min
Štátna veterinárna a potravinová správa SR má nového riaditeľa. Stal sa ním Martin Chudý

BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč vymenoval v súlade so zákonom do funkcie ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR (ŠVPS) MVDr. Martina Chudého.

slovakia

left justify in out

„Pri výbere nového ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR rozhodovala odbornosť, profesionalita, praktické znalosti a skúsenosti tak z domáceho, ako aj z medzinárodného prostredia veterinárnej a potravinovej správy,“ vyjadril sa minister Takáč, ktorý zároveň poďakoval doterajšiemu riaditeľovi MVDr. Jozefovi Bírešovi, DrSc. za dlhoročnú prácu a pokroky ŠVPS SR. „Novému ústrednému riaditeľovi želám veľa síl a chuti do práce, ktorej je tu dosť,“ dodal minister.

Novým riaditeľom ŠVPS SR je od 1. mája 2024 MVDr. Martin Chudý, ktorý organizáciu už viedol v čase úradníckej vlády. Chudý ukončil štúdium všeobecného veterinárneho lekárstva v Brne v roku 1995. Odbornú prax získaval od roku 1997 postupne na všetkých odboroch rozsahu činnosti ŠVPS SR vrátane praktických stáží. Pôsobil v Bruseli na Stálom zastúpení SR pri EÚ ako diplomatický pracovník pre oblasť veterinárnej starostlivosti - tzv. veterinárny atašé. Počas pôsobenia pripravil, resp. predsedal pracovným skupinám na úrovni rady EÚ spadajúce pod rozsah činnosti ŠVPS SR, počas Slovenského predsedníctva pri Rade EÚ v roku 2016. Po návrate z Bruselu je od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat s komplexným zabezpečovaním pomenovanej agendy s celoslovenskou pôsobnosťou. Zároveň zastupuje SR na rokovaniach Stáleho výboru pre rastliny, zvieratá, potraviny a krmivá v Bruseli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MP SR, Foto: Tlačový odbor MP SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies