V Bratislave zaznejú hity kultových Depeche Mode v symfonickej podobe. Akí exkluzívni hostia vystúpia v unikátnom projekte DEPECHE NOTE?

NETKY.SK • 26 Máj 2024, 16:30 • 2 min
V Bratislave zaznejú hity kultových Depeche Mode v symfonickej podobe. Akí exkluzívni hostia vystúpia v unikátnom projekte DEPECHE NOTE?

Depešáci pozor! V Bratislave sa chystá výnimočná udalosť, ktorú organizátori chystali už roky. Symfónia v čiernom - projekt DEPECHE NOTE - Symphonic Tribute prinesie 3. decembra 2024 do Peugeot Arény NTC v Bratislave kultové skladby Depeche Mode v symfonickom prevedení a s exkluzívnymi hosťami!

slovakia

left justify in out

Oslávte hudbu kultovej kapely na projekte DEPECHE NOTE. Čaká na vás výnimočné stretnutie oddaných fanúšikov skupiny Depeche Mode a priaznivcov kvalitnej symfonickej hudby. Pripravte sa na nezabudnuteľný večer, kde sa klasika stretáva s elektronikou. Symfonický orchester prináša nový rozmer najväčším hitom legendárnej skupiny Depeche Mode, od Enjoy the Silence až po Personal Jesus.

Nápad vznikol už pred niekoľkými rokmi, ale prišiel covid a koncerty sa nekonali žiadne. Potom, kapela Depeche Mode absolvovala veľké svetové turné, v rámci ktorého navštívila aj Bratislavu. Po ňom nasledovalo veľké halové turné, čiže nemalo zmysel súperiť s reálnou kapelou,“ vysvetľuje Lucia Vranovič, producentka projektu DEPECHE NOTE – Symphonic Tribute.

Teraz je však situácia iná. DEPECHE NOTE je pre fanúšikov príležitosť pripomenúť si hudbu obľúbených Depeche Mode, pretože ďalšie turné skupiny je zatiaľ otázne.

Dramaturgia koncertu obsahuje najväčšie hity kapely, ktoré sú doplnené o skladby, ktoré majú v sebe symfonickú harmóniu už vo svojej originálnej podobe. Veď Depeche Mode vo svojej tvorbe často využívali syntetické zvuky, ktoré pripomínajú sláčikové nástroje. Príkladom je nádherná balada One Caress,“ konštatuje Lucia Vranovič.

Na veľkolepej akcii 3.12. 2024 vystúpia Slovenskí symfonici pod dirigentskou taktovkou Adriána Kokoša, Texty Depeche Mode v slovenskej poetickej podobe prednesie Robo Roth.

Odznie takmer dvadsať skladieb Depeche Mode prearanžovaných do symfonickej podoby. Naštudovali ich Slovenskí symfonici pod taktovkou Adriana Kokoša, ktorý má v tomto období za sebou významné svetové projekty, veď spolupracoval s Brianom Mayom z kapely Queen, či Tony Hadleym zo skupiny Spandau Ballet. Má cit pre využitie symfonických prvkov v populárnej hudbe a naopak tak, že aj poslucháč, ktorý nie je zvyknutý na vážnu hudbu ocení krásu a čistotu takto prearanžovaných skladieb,“ pozýva dramaturgička.

Multimediálnu symfonickú šou roztancuje talentovaná tanečníčka a speváčka Noemi Muková, dcéra legendárneho „depešáka“ Petra Muka. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na vrstvené vokály a´cappelly Voising.


Spoločne si vychutnáme skladby Depeche Mode v inštrumentálnej podobe. Výnimkou bude len prítomnosť vokalistov zo skupiny Voising v dvoch skladbách a veľké finále, počas ktorého zaspieva najobľúbenejší song Davea Gahana dcéra Petra Muka  Noemi Muková. Tá pripravuje na jednu zo skladieb aj špeciálnu choreografiu. Bude to veľkolepé, pretože Noemi je nielen výbornou speváčkou, ale aj svetovou šampiónkou v modernom scénickom tanci,“ uzatvára Lucia Vranovič, producentka projektu.

Ikonické melódie Depeche Mode tak získajú nový rozmer. Každý úder sláčika prináša novú harmóniu k pôvodným syntetizátorovým líniám. Takáto príležitosť zažiť magickú alchýmiu medzi rockom a klasickou hudbou sa už nemusí zopakovať. Nezmeškajte šancu stať sa súčasťou hudobnej histórie!
Vstupenky si môžete kúpiť tu. Viac informácií nájdete tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: DEPECHE NOTE
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies