Toyota, Subaru a Mazda: Vyvíjajú motory adaptovateľné na rôzne pohony

NETKY.SK • 28 Máj 2024, 18:04 • 2 min
Toyota, Subaru a Mazda: Vyvíjajú motory adaptovateľné na rôzne pohony

TOKIO - Tri japonské automobilky budú vyvíjať nové motory, ktoré sa budú dať adaptovať na rôzne pohony. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tri japonské automobilky budú vyvíjať nové motory, ktoré sa budú dať adaptovať na rôzne pohony. Cieľom je urobiť spaľovacie motory kompatibilné so zdrojmi, ako je elektrina, ale aj biopalivá. Podľa agentúry Reuters plán poukazuje na blízke väzby Toyoty so Subaru a Mazdou.
 
Spoločnosť Toyota Motor v utorok predstavila motory novej generácie, ktoré môžu byť použité v rôznych automobiloch, ako sú hybridy a automobily poháňané biopalivom, pretože sa zameriava na prísnejšie emisné normy a zdvojnásobuje svoju stratégiu predaja viac ako len elektromobilov.
 
Na mediálnom podujatí s kolegami Subaru a Mazda Motor najväčší výrobca automobilov na svete podľa objemu predstavil vo vývoji 1,5- a 2,0-litrové motory s výrazne zníženým objemom a výškou v porovnaní so súčasnými motormi.
 
Toyota vlastní približne pätinový podiel v Subaru a zhruba päť percent v Mazde. Automobilky sa takisto zaviazali, že budú vyrábať kompaktnejšie motory, ktoré umožnia znížiť kapoty.
 
Toyota ťažila z rozšírenia benzínových a elektrických hybridov na trhoch, ako sú Spojené štáty. Teraz, keď záujem zákazníkov o elektromobily upadá, firma dúfa, že kompaktnejší motor pomôže zmeniť dizajn vozidiel tým, že ušetrí miesto pod kapotou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Foto: Gen. riad. Subaru Osaki, tech. riad. Fujinuki, gen. riad. Toyota Sato, tech.riad. Nakajima, gen. riad. Mazda Moro a tech. riad. Hirose/Reuters
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies