Tiborovi Gašparovi, Norbertovi Bödörovi a jeho komandu zablokovali majetok

NETKY.SK • 29 Január 2021, 10:28 • 2 min
Tiborovi Gašparovi, Norbertovi Bödörovi a jeho komandu zablokovali majetok

BRATISLAVA – Obvinení z kauzy Judáš majú zablokovaný majetok, ktorý mohli získať z korupcie a brania úplatkov.

slovakia

left justify in out

Ako informoval portál Aktuality.sk, Úrad špeciálnej prokuratúry zablokoval nakladanie s majetkom Norberta Bödöra a Tibora Gašpara.

 

img

 

Zákaz prevodov majetku už nariadili aj u obvineného z kauzy Judáš u vyšetrovateľa Mariána Kučerku, či bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. 

 

Tibor Gašpar to má ošetrené

Tibor Gašpar má od 20. januára na svojom pozemku v Hodruši-Hámroch plombu, takže ho už nemôže prepísať na inú osobu alebo ho predať.

 

Zadržanému Gašparovi štát nesmie siahnuť na rodinný dom, v ktorom žije so svojou manželkou. Ten totiž vlastní iba ona.

 

Gašparovci totiž už v minulosti zrušili tzv. bezpodielové vlastníctvo manželov, čím sa manželka exprezidenta polície stala výhradným vlastníkom ich nehnuteľnosti.

 

Podobne tak urobil aj nitriansky oligarcha Norbert Bödör, ktorý takýmto spôsobom vysporiadal majetky so svojou manželkou.

 

Podnikateľ však vlastní rodinný dom v Nitrianskych Hrnčiarovciach, ktorý zatiaľ prokuratúra nezaistila, to však neplatí v prípade jeho bytu v polyfunkčnom dome Meinl Residence v Bratislave.

 

V podobnej situácii sa ocitol aj bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorý je pre podozrenia z prijímania úplatkov vyšetrovaný vo väzbe.

 

Ten spolu so svojou manželkou vlastní rodinný dom a pozemok pri Trenčíne, s ktorým nemožno už aktuálne nakladať.  

 

Mohlo by vás zaujímať: Dnes sa pred vyšetrovateľa postavil bývalý operatívec NAKA. Bude vysvetľovať okolnosti sledovania premiéra či advokáta Lipšica

 

Hraško kúpil dva domy, ani jeden mu nepatrí

Celkom iná situácia nastala v prípade bývalého riaditeľa NAKA Petra Hraška. Ten mal za hotovosť kúpiť dva rodinné domy v okolí hlavného mesta, no ani jeden z nich nevlastní, pričom v jednom z domov žije aj so svojou rodinou.

 

img

 

Ako ďalej píše portál Aktuality.sk, pri zaisťovaní majetku sa zablokujú aj finančné prostriedky na účtoch, cenné papiere, zmenky, autá, motorky, lode či štvorkolky a iné cenné majekty vo vlastníctve trestne stíhaných.

 

Obvinený vyšetrovateľ Marián Kučerka, ktorý bol zadržaný pri akcii Judáš, už tiež nemá dosah na svoj majetok.

 

Prečítajte si tiež: Kde zmizol Tibor Gašpar? Nachádza sa na tom istom mieste ako bol umiestnený zosnulý Milan Lučanský

 

Prepísanie alebo predaj rodinného domu v Nitre tak už neprichádza do úvahy. Kučerka čelí obvineniam z prijímania úplatkujeho polovička Katarína zas z prania špinavých peňazí, pre ktoré jej pozastavili výkon funkcie prokurátorky. Na rozdiel o svojho manžela je stíhaná na slobode.

 

Zaisťovanie majetku podozrivých osôb je najnovšie oveľa jednoduchšie. Novela zákona z dielne ministerky spravodlivosti Márii Kolíkovej umožňuje majetok zaistiť ihneď po vznesení obvinenia.

 

Cieľom je zabrániť tomu, aby sa majitelia účelovo zbavili svojho majetku a prepísali ich na iné osoby tak, aby im naň štát nemohol siahnuť.

 

Prečítajte si viac: AKTAUALIZOVANÉ: NAKA zatkla bývalého šéfa Finančnej správy Františka Imreczeho

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies