Organizátori leteckých dní tvrdia, že rozhodnutie ministerstva je jednostranné

NETKY.SK • 5 Jún 2024, 16:31 • 2 min
Organizátori leteckých dní tvrdia, že rozhodnutie ministerstva je jednostranné

KUCHYŇA - Organizátori leteckých dní SIAF sú sklamaní, rozhodnutie ministerstva obrany považujú za jednostranné. Organizátor sa o ich zrušení nedozvedel v januári, ako to tvrdil minister obrany. Slovenská letecká agentúra túto informáciu prijala s veľkou nespokojnosťou.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť vyvrátila aj to, že vedela o zrušení leteckých dní od januára. Spoločnosť vraj doteraz nemala žiadne informácie z ministerstva obrany. Tak isto nenachádza ani oporu v rámcovej zmluve, ktorú uzatvorila s ministerstvom.

"Je pre mňa nepochopiteľné, že štát neplní a nedodržiava platné zmluvné vzťahy. V tejto chvíli musíme počítať s ekonomickými stratami, pretože vzhľadom na zrušenie podujatia nebudeme objektívne môcť plniť naše záväzky voči medzinárodným partnerom a sponzorom podujatia, s ktorými sme nadviazali spoluprácu," uviedol riaditeľ leteckej agentúry Hubert Štoksa.

Minister obrany Robert Kaliňák nemá pocit, že by v tejto súvislosti mal niečo intenzívne riešiť. "Prišla otázka v januári, či podpíšeme vykonávaciu zmluvu na tento rok a povedali sme nie. Neviem stále o čom rozprávajú," vyhlásil minister a dodal, že tomuto nerozumie a nie je povinný organizátorovi odpovedať.

"Keď si chce urobiť letecký deň, tak si môže spraviť vlastné letecké dni," uviedol Kaliňák.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: teraz.sk, Foto: stock.adobe.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies