TB strany SMER-SD: Stanovisko strany k výsledkom volieb do Európskeho parlamentu

NETKY.SK • 10 Jún 2024, 12:40 • 2 min
TB strany SMER-SD:  Stanovisko strany k výsledkom volieb do Európskeho parlamentu

BRATISLAVA - Dnes sa konala tlačová beseda novozvolených poslancov do Európskeho parlamentu. Poďakovali svojim voličom a mierne načrtli postupy fungovania v EP.

slovakia

left justify in out

Zvolení poslanci Ľuboš Blaha, Erik Kaliňák, Monika Beňová, Judita Laššáková a Katarína Roth Neveďalová dnes na tlačovej besede označili výsledok Smeru za veľký úspech. Oproti posledným voľbám získala strana Smer o 200-tisíc hlasov viac. Poslanci sa vyjadrili, že kampaň výrazne ovplyvnil aj atentát na Roberta Fica.

Poslanec Ľuboš Blaha deklaroval, že sa chystá vzdať funkcie v slovenskom parlamente začiatkom júla. Ešte v ten deň by sa mal zvoliť jeho zástupca, ktorý je zatiaľ neznámy.

"Téma po téme tieto voľby sú porážka pre progresívcov. Jediná kozmetická chyba je, že skončili prví. Myslím si, že to je Pyrrhovo víťazstvo pri všetkých okolnostiach," povedal Blaha.

 

Monika Beňová sa poďakovala krajským a okresným organizáciám Smeru, ktoré výrazne pomohli v kampani. Vyjadrila sa, že poslanci budú predĺženou rukou Roberta Fica v europarlamente. 

Poslanci tiež deklarovali, že pri rokovaní s frakciami chcú oni predkladať svoje požiadavky a nebudú podporovať krajnú pravicu. V záujme majú viesť politiku sociálnych otázok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Smer-SSD, Foto: FB/Smer-SSD
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies