Texas, Arkansas a Oklahoma zasiahli tornáda. Desaťtisíce ľudí bez elektriny. Hlásia obete +VIDEÁ

NETKY.SK • 27 Máj 2024, 08:29 • 4 min
Texas, Arkansas a Oklahoma zasiahli tornáda. Desaťtisíce ľudí bez elektriny. Hlásia obete +VIDEÁ

TEXAS/ARKANSAS/OKLAHOMA - Prudké búrky a tornáda v noci na nedeľu zasiahli americké štáty Texas, Arkansas a Oklahoma. Nepriaznivé počasie si podľa agentúry AP vyžiadalo najmenej deväť mŕtvych, ďalší ľudia skončili v nemocniciach. Mnohí prišli o strechu nad hlavou. Desiatky tisíc ľudí sú bez elektriny.

slovakia

left justify in out

Päť ľudí zomrelo v Texase blízko hranice s Oklahomou po tom, čo sa tadiaľto prehnalo tornádo a zasiahlo aj miesto, v ktorom ľudia bývajú v obývateľných vozidlách. „Zostali po ňom len trosky. Škody sú veľmi vážne,“ uviedol šerif postihnutého okresu Cooke Ray Sappington. Medzi obeťami sú podľa neho aj traja členovia jednej rodiny.

Ďalší dvaja ľudia prišli o život v Arkansase. „V tejto chvíli stále prebieha pátracia a záchranná akcia,“ uviedli tamojšie úrady. Dvoch mŕtvych hlási aj Oklahoma.
 
Oblasti v Texase, Oklahome a Arkansase zasiahli ničivé búrky v sobotu večer. Zostali po nich tiež prevrátené nákladné automobily, zničené cesty a domy a po určitý čas takmer 250 000 domácností bez dodávok elektrickej energie.
 
Meteorológovia vydali výstrahu pred tornádami a prudkými búrkami v Texase aj Oklahome. Na juhu Texasu počas soboty padlo niekoľko teplotných rekordov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AP, TA3, Ilustračné foto: abcnews.go.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies