Streľba v Bratislave, ktorá si vyžiadala dve obete, sa bude riešiť ako obzvlášť závažný teroristický útok

NETKY.SK • 18 Október 2022, 10:31 • 2 min
Streľba v Bratislave, ktorá si vyžiadala dve obete, sa bude riešiť ako obzvlášť závažný teroristický útok

BRATISLAVA – Streľba, ku ktorej prišlo na Zámockej ulici v Bratislave a ktorá si vyžiadala dve úmrtia, sa z hľadiska zákona zmenila, budú ju kvalifikovať ako obzvlášť závažný teroristický útok.

slovakia

left justify in out

 

Zločin vykazuje všetky známky, aby sa dal právne pomenovať ako teroristický útok a ukazuje sa, že rovnako nebezpečné ako jeho vykonanie, je i schvaľovanie.  

Pokiaľ sa niekomu preukáže, že bol na čine účastný schválením, potom mu hrozí trest odňatia slobody vo výške 3 až 5 rokov.

Polícia v tejto súvislosti podniká všetky potrebné kroky, monitoruje sociálne siete a taktiež upozorňuje, že šíritelia dezinformácií sú aktívni i teraz a snažia sa prípad ukazovať tak, že sa nerieši rýchlo a razantne. Vyšetrovanie sa neskončillo, a proaktívne medializovať či nasilu urýchľovať ho nie je možné len preto, lebo niekto šíri klamstvá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies