Na amerických internátoch sa ku viere v Ježiša obracajú stovky mladých + VIDEO

NETKY.SK • 5 Máj 2024, 22:00 • 2 min
Na amerických internátoch sa ku viere v Ježiša obracajú stovky mladých + VIDEO

„Božie hnutie", ktoré začalo na americkej univerzite v Auburn vlani na jeseň, sa teraz rozšírilo do štyroch ďalších oblastí, pričom mnoho študentov bolo obrátených k Bohu a zapojených do miestnej cirkvi, aby tam pokračovali vo svojej ceste viery.

slovakia

left justify in out

Evanjelizačná kampaň The Unite USA sa začala v Neville Arena na Auburn University vlani v septembri a zúčastnilo sa jej asi 5000 študentov, z toho približne 200 bolo následne pokrstených.

Odvtedy Unite US usporiadala podobné podujatia na floridskej štátnej univerzite a univerzitách v Georgia, Alabama ako aj v Tennessee. Organizátori spolupracujú s miestnymi cirkvami.

Viac ako 5500 študentov sa tento týždeň zúčastnilo na podujatí Unite práve v Tennessee. Oficiálny instagramový účet Unite uviedol, že stovky ľudí vyznalo vieru a viac ako 120 bolo pokrstených mimo arény.

Boh robí niečo špeciálne na univerzitných kampusoch po celej krajine a my veríme, že nás čaká ešte VIAC!" píśe sa v príspevku.

Tonya Prewettová, zakladateľka a vizionárka pre Unite US, povedala CBN, že je to „všetko Boží krok“.


Nie som schopná to urobiť, my nie sme schopní to urobiť, je to Božia ruka. Je oveľa väčšia ako my,“ uviedla.

Dodala, že toto hnutie zaznamenalo, že „tisíce študentov odovzdali svoje srdcia Kristovi“.

„Videli sme viac ako 800 pokrstených,“ povedala. „Len sme poslušní, len kráčame v poslušnosti a Boh išiel pred nami a pohybuje sa neuveriteľnými spôsobmi."

Každá udalosť Unite má podľa svojej webovej stránky tri hlavné ciele pre účastníkov: spása, sloboda od hriechu a bremena na srdci a to, aby študenti našli spoločenstvo a učeníctvo prostredníctvom miestnych služieb a miestneho zboru.

„Spojíme sa s každým pastorom v komunite a každým vedúcim internátnej služby v komunite, privedieme ich a oni pripravia stoly, takže sa títo študenti môžu v tú noc spojiť,“ povedal Prewettová pre CBN. „Puli sme toľko svedectiev študentov, ktorí sa tak dostali do zboru a teraz slúžia prostredníctvom svojho zboru alebo vedú malé skupiny alebo programy učeníctva po podujatí, je to naozaj úžasné."

Boh je v pohybe na univerzitných internátoch, dodala.

„Nie som prorok, ale mám pocit, že mi Boh ukázal, že toto bude pomenované ako väčšíe prebudenie a bude to niečo, čo náš národ nikdy nezažil,“ povedala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Christian headlines, ilustračné foto (Unite US)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies