Štátny tajomník Ondruš: Hlas-SD by odmietol opätovnú nomináciu von der Leyenovej

NETKY.SK • 10 Máj 2024, 14:30 • 2 min
Štátny tajomník Ondruš: Hlas-SD by odmietol opätovnú nomináciu von der Leyenovej

BRATISLAVA - Hlas-SD v prípade zisku mandátov v európskom parlamente odmietne opätovnú nomináciu súčasnej predsedníčky Európskej komisie (EK) Ursuly von der Leyenovej na tento post. Na piatkovej tlačovej konferencii to uviedol kandidát strany do eurovolieb Branislav Ondruš. Poukázal pritom na to, že v súvislosti s nákupom vakcín proti ochoreniu COVID-19 porušila európsku legislatívu

slovakia

left justify in out

"Čelí niekoľkým súdnym procesom, ako aj vyšetrovaniu úradu európskeho prokurátora pre poškodzovanie finančných záujmov Európskej únie. Zásadné porušenie európskej legislatívy konštatoval európsky dvor audítorov aj úrad európskeho ombudsmana," poznamenal. Tvrdí, že predsedníčka EK vedome porušuje svoje zákonné povinnosti a zatajuje zásadné informácie o najväčšom tendri EÚ na nákup vakcín v hodnote 35 miliárd eur.

Ondruš podotkol, že von der Leyenová čelí obvineniam v súvislosti s nákupom vakcín už takmer tri roky a stále odmieta zverejniť kľúčovú komunikáciu medzi ňou a generálnym riaditeľom spoločnosti Pfizer Albertom Bourlom. Tvrdí, že po nej narástla cena vakcín.

Skritizoval, že von der Leyenová je aj napriek tomu naďalej na slobode, predsedníčkou EK aj oficiálnou kandidátkou na tento post na ďalšie obdobie. "Hlas urobí všetko pre to, aby za svoje korupčné prešľapy konečne platila," dodal Ondruš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR, SME, Facebook / Braňo Ondruš, Foto: Facebook / Braňo Ondruš (archívna foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies