Španielsko: Polícia našla 4. ukradnutý obraz známeho maliara v hodnote 5 mil. eur

NETKY.SK • 23 Máj 2024, 17:45 • 2 min
Španielsko: Polícia našla 4. ukradnutý obraz známeho maliara v hodnote 5 mil. eur

MADRID - Španielska polícia oznámila, že našla obraz zosnulého britského umelca Francisa Bacona v hodnote 5 miliónov eur. Spolu s jeho ďalšími štyrmi dielami ho ukradli pred 9 rokmi. Informuje o tom AFP.

slovakia

left justify in out

Nájdený obraz je jedným z piatich portrétov španielskeho bankára Josého Capela. Ich celková hodnota je vyše 25 miliónov eur.
 
Zlodeji ukradli päť obrazov z Capelovho bytu v Madride v júli 2015. Odniesli si aj trezor s mincami a šperkami, čo bolo v tom čase označené za jednu z najväčších krádeží súčasného umenia v Španielsku. Polícia o dva roky neskôr našla tri z piatich obrazov.
 
Vo februári tohto roku polícia zadržala dvoch ľudí, ktorých podozrieva zo získania dvoch Baconových diel. Od začiatku vyšetrovania v roku 2015 bolo dovedna zadržaných 16 ľudí.
 
"Vyšetrovanie pokračuje s cieľom nájsť posledné dielo a zatknúť osoby, ktoré ich majú v držbe," uviedla polícia vo vyhlásení s tým, že sa zameriava na Španielov s väzbami na organizované skupiny z východnej Európy.
 
Bacon je považovaný za jedného z najvýznamnejších britských maliarov. Jeho triptych s názvom Tri štúdie Luciana Freuda sa v roku 2013 na newyorskej aukcii predal za 142,4 milióna dolárov a stal sa tak jedným z najdrahších diel na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AFP, Ilustračné foto: riskintelligence.eu
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies