Šéf NAKA podal trestné oznámenie. Zostane vo funkcii?

NETKY.SK • 2 Marec 2021, 14:43 • 2 min
Šéf NAKA podal trestné oznámenie. Zostane vo funkcii?

SLOVENSKO - Vojna medzi Borisom Beňom a Zurianom graduje. Bolo podané trestné oznámenie.

slovakia

left justify in out

Bývalý prvý námestník Slovenskej informačnej služby Boris Beňa, ktorý je spojený s kauzou Judáš vypovedal, že šéf NAKA Branislav Zurian vynášal utajované informácie. Kauza sa prevalila v piatok minulý týždeň, Zurian informácie poprel.

 

img

 

 

Súvisiaci článok: Šéf NAKA Branislav Zurian odmieta tvrdenia, že vynášal utajované informácie

 

Podľa informácií, ktoré poskytli Topky.sk, Zurian podal na Borisa Beňa trestné oznámenie.

 

Zurian na otázku, či Beňovi vynášal utajované informácie o úkladnej vražde vyšetrovateľa NAKA, reagoval ráznym vyhlásením. "Nie, tieto informácie sa nezakladajú na pravde, ja sa k tomu vyjadrím určite vyšetrovateľovi," povedal pre Topky.sk Zurian. 

 

Prípad únikov bude riešiť inšpekcia. Najnovšie informácie z prostredia polície hovoria o tom, že so šéfom NAKA sa už o tejto situácii rozprával aj policajný prezident Peter Kovařík, ktorý potvrdil, že rozhovor prebehol telefonicky, pretože je v karanténe. 

 

img

 

„Osobne som sa s Braňom Zurianom nestretol, pretože som momentálne v karanténe. Telefonoval som s ním, vysvetlil mi okolnosti predmetného stretnutia, zároveň ma informoval, že v danej veci podal trestné oznámenie. Čakám aj na podklady od vyšetrovateľa. Zatiaľ je predčasné robiť závery,“ povedal pre Topky Kovařík.

 

Potvrdil to aj sám Zurian. "Áno, je to pravda, podal som trestné oznámenie," povedal Zurian a súčasne aj to, že sa nechystá odísť z polície. "Ja som nič neurobil, neuvažujem nadtým," dodal Zurian. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies