Xiaomi ako trhová 3-ka v smartfónoch: Tržby 3 mld. eur. A čo elektromobily?

NETKY.SK • 23 Máj 2024, 15:27 • 2 min
Xiaomi ako trhová 3-ka v smartfónoch: Tržby 3 mld. eur. A čo elektromobily?

Xiaomi v 1. kvartáli zvýšilo tržby medziročne o 27 percent v prepočte na 3 miliardy eur, prispel k tomu rastúci dopyt po smartfónoch. Upravený čistý zisk firma zdvojnásobila na 262 miliónov eur. Výsledky prekonali očakávania analytikov. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Xiaomi podľa firmy Canalys v 1. štvrťroku zvýšilo dodávky smartfónov na svetový trh o tretinu na 40,7 milióna kusov a bolo trhovou trojkou za prvým Samsungom a druhým Applom.

 

Ako sa im darí s elektromobilmi?

Xiaomi na konci marca vstúpilo na automobilový trh, keď spustilo predaj elektromobilu SU7. Tvrdí, že do konca apríla získalo objednávky na viac ako 88-tisíc vozidiel a do polovice mája dodalo zákazníkom 10-tisíc áut.

Podľa čínskeho denníka Securities Times firma predpokladá, že zákazníkom za celý tento rok dodá 120-tisíc vozidiel SU7. Jej skorším cieľom bolo viac ako 100-tisíc kusov.

     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Securities Times, / Ilustračné foto: Reuters / Nacho Doce
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies