Schválili jednorazový prídavok na dieťa!

NETKY.SK • 18 Máj 2022, 11:08 • 2 min
Schválili jednorazový prídavok na dieťa!

BRATISLAVA - Prídavok na dieťa za mesiac máj jednorazovo zvýšia na sumu 100 eur. Počíta s tým nariadenie z dielne Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, ktoré v stredu schválila vláda. Cieľom je pomôcť rodinám s nezaopatrenými deťmi pri prudkom náraste cien.

slovakia

left justify in out

Za mesiac máj 2022 jednorazovo zvýšia prídavok na dieťa o sumu 74,12 eura. Vyplatia ho v júni v celkovej sume 100 eur. Opatrenie je podľa rezortu práce reakciou na zvýšenú mieru inflácie, ktorú spôsobili ekonomické dôsledky pandémie ochorenia COVID-19.

 

img

 

Zvýšenými výdavkami sú podľa ministerstva práce priamo ohrozené rodiny s nezaopatrenými deťmi. „Cieľom navrhovanej úpravy je finančne prispieť rodinám s deťmi na pokrytie zvýšených výdavkov na bývanie, energie, stravu a podobne,“ konštatuje MPSVR v dôvodovej správe.

 

Jednorazové zvýšenie prídavku na dieťa sa bude týkať 1,12 milióna nezaopatrených detí. Toto opatrenie bude mať podľa materiálu rezortu práce vplyv na výdavky verejnej správy vo výške približne 83 miliónov eur.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Igor Matovič predstavil plán pomoci proti zdražovaniu. Koľko dostaneme?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies