RFA Poľsko, Sosnowiec: LIVE priebeh a VÝSLEDKY

NETKY.SK • 25 Máj 2024, 19:45 • 2 min
RFA Poľsko, Sosnowiec: LIVE priebeh a VÝSLEDKY

Presunťe sa snami do poľského mesta Sosnowiec a vychutnajte si dávku akcie naživo

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hlásime sa vám naživo z poľského mesta Sosnowiec, nachadzajúceho sa čoby kameňom dohodil od Katovíc. 

RFA len týždeň po akcii v Nových Zámkoch opäť pokračuje, tentokrát historicky prvýkrát z Poľska a my sa tak vďaka PPV môžme tešiť na dávku adrenalínu a zábavy. 

PRELIMS 

V otváracom zápase karty, dostupnom aj ako Free Prelims na Youtube, si sily zmerali Kamil Dziechciarz, ktorý nastupoval len 2x profesionálne do klietky, proti ďalšiemu z poľských borcov Przemyslawovi Juraszovi.

Jurasz nenechal niš na náhode a po necelých 30 sekundách ukončuje zápas, po sekvencii nádherného high kicku ktorý nahulil Kamil ho zasypáva údermi a rozhodca tak ukončuje prvý, atraktívny zápas poľskej karty.

 

2. zápas

Kacper Kapuscinski vs Kempcynski - Druhý zápas Prelims karty priniesol nádherný zápas, prvé kolo ktoré bolo viac menej vyrovnané skončilo a v druhom sme čakali dávku akcie, ktorá aj prišla. Kacper Kapuscinski nádhernou sériou úderou záutočil. Krasný krátky pravý hák rozhodol o jeho víťazstve na KO. 

 

3 zápas

Kasjan Musialik vs Oskar Cenclewicz - súboj v boxe bez malých rukavíc kde Musicalik reprezentuje domácu pôdu a Oskar to tak bude mať rozhodne tažké. Už pri nástupe môžme počuť ako publikum skanduje Kasjanove meno. Zápas to však je veľmi vyrovnaný a zápasníci to tak spočítali rozhodcom po jednoznačích rozohodnutiach z prvých dvoch zápasoch. Aj napriek mohutnej podpore domácemu Kasjanovi, ruku rozhodca nakoniec zvihol Oskarovi Cenclewiczovi.

 

4. zápas

Mahdi Ayari (1 - 1) vs Rafak Szczech (0-1) - aka. súboj mládých pušiek, obaja borci na začiatku svojich kariér (19 a 17 ročný), si pomerajú sily a dnes zažívajú špecialny večer keďže sa prvýkrát predstavia pred veľkým publikum. Naplnia očakávania alebo zhasnú ako fakľa? Poďme nato.

A že sa nám chlapci predviedli, od prvého kola to bola riadna bitka, hlavne v podaní Mahdiho Ayariho ktorý prvé kolo kontroloval a v druhom už nenechal nič na náhodu a po krásnej sérii low kicku a hákov, dostal Rafaka na zem a ukončil ho na techniku forearm choke teda škrtenie predlaktím. Krásny zápas mladých talentov poďme ďalej.

5. zápas 

Oliwier Bijak (0-0) vs Lukasz Witkowski(0-0) - Prvý K1 semi pro zápas dnešneho večera, a taktiež aj 14 ročný rozdiel medzi borcami je zárukou záujímavého stretu. Podarí sa mladému iba 2%. ročnému  Oliwierovi poraziť staršieho Witkowskeho? Zistíme už za okamih.

Zápas na 3. kolá po 3 minúty začal v rýchlom tempe a mladý Oliwier rýchlo prebral ,, opraty,, do svojich rúk, celé 2 kolá staršieho súper tlačil a zásypával sériou úderov a kopov na ktoré Witkowski len ťažko hľadal odpoveď, no stále to nevzdával. Prišlo však tretie kolo a vňom TKO mladého borca ktorý protivníka dostal na zem a rozhodcovi neostávalo nič iné len začínajúci ground nd pound ukončiť. Krásny zápas a myslím si veľmi sypmatický priebeh prvého turnaja v poľských Sosnowiciach. 

Poďme ďalej

6. zápas 

Ubert Marcisz (2-3) vs Aleksander Teodorowicz (0-0) - ďalší zápas mladých pušiek pod pravidlami K1 odohrávajúci sa 3 x 3 kolá a rozhoduje Peter Glovčík. Ako to u mladíkov býva zvykov, zápas začal vo vysokom tempe a na to že chlapci len začínajú svoje kariéry, predviedli nám krásny výkon kde menší Ubert tlakom a pekným ľavým hákom ktorým viackrát tvrdo zasiakol Aleksandra, urval zápas vo svoj prospech na body. Klobúk dole a my pokračujeme ďalej. 

Musíme uznať že nato že Poľsko je pre RFA zatiaľ nový trh a divácka návštevnosť nieje veľká, veríme že sa to zmení nakoľko sme mali možnosť zatiaľ vydieť dávku kvalitných zápasov, kde každý niečím zaujal a predstavily sa nám hlavne nováčikova. Sám som zvedavý ako to pôjde ďalej pretože nám začína hlavná karta

MAIN CARD 

7. zápas

Lukasz Gloszni (0-1) vs Bartosz Kurek (1-0) - Prvý zápas hlavnej karty vo váhe Catchweight (80 kg) nám otvoria dvaja poľský borci. Bol to opäť jedne zo zápasov keď rozhodcom nezávidíme ich rolu. Zápas to bol veľmi vyrovnaný a na svoju váhu boli borci extrémne rýchly. Na body však rozhodocovia predsalen videli Bartosza Kureka, ktorý si profi skóre upravil na 2-0.

8 zápas 

Dominik ,, El Diablo,, Toporcer (4-1) vs David Martiník (12-12) - Vážení česko-slovenský diváci, konečne sme sa dočkali aj súboja našich dvoch krajín. ako prvý nastupuje český 26. ročný mladík David Martiník ktorý sa postaví mladému stále iba 20. ročnému a dravému slovenskému borcovi Dominikovi Toporcerovi, ktorý je dá sa už povedať jednou z hlavných tvárí RFA a zárukou vysokokvalitných a atraktívnych zápasov. Taktiež klobúk dolu, nakoľko sa predstavi po krátkej dobe, keď v marci vo vypredanej HANT aréne, krásnou submisiou ukončil Kristiána Nguyena. Bohužiaľ pre slovesnkého borca však zápas neprebiehal v jeho réžii a fyzicka sila Davida bola evidentná už od začiatku. David Dominika skoro celé 3 kolá kontroloval na zemi a takpovediac ho nepustil skoro k ničomu a zaslúžene vyhral na body. Pre mladého slovesnkého borca spod Tatier too je trpká porážka no veríme, že Dominik je bojovník a táto prehrá ho len posunie a motivuje ďalej.

9 zápas

František Bočáň (4-3) vs Adrian Grzelak ( 0-3) - Tretí zápas hlavnej karty vo welterovej váhe (77 kg) a poľsko-český súboj medzi skúsenými borcami. ostrieľaný Bočán sa postavil viacerým zvučným menám vrátane legendárneho RFA zápasnía a víťaza pyramídy Alexandra Butenka či talentovaného a dravého Stevena Krta. Síce oba prehral na body no bol viac ako seberovným súperom a tak do zápasu nastupuje ako favorit.

Zápas bol veĺmi vyrovnaný, no treba povedať že prvé dve kolá si bojovnosťou a sympatickým výkonom získal Poliak, a tretie kolo urval slovesnký borec, bohužiaľ už neskoro.

10. zápas

Matyas Vyszlay ( 3-1) vs Miloš Dobraš (0-2). - MMA zápas do 88 kilogramov, sľubujúci dávku nemilosrdnej akcie.... A veru tú aj doručil, konkrétne vďaka Matyasovi ktorý hneď od úvodu zasypal Dobraša spŕškou tvrdých úderov a zápas bol tak hneď ukončený na TKO. Gratulujeme Matyas ,,Machine,, Vyszlay.

11. Zápas 

Adrian Bleszynski (2-3) vs Pavel Šach (21-10) - zápas v kategŕii box v malých rukaviciach kde slovák Pavel Šach, zobral zápas na poslednú chvíľu namiesto pôvodného poliakovho súpera, Joyltona Lutterbacha, elitného svetového zápasníka, ktorý však dostal inú ponuku ktorú sa, v rámci zmluvy rozhodol aj využiť. 

Žiadna to však škoda kedže páni doručili extrémne tvrdý zápas, plny napätia a adrenalínu. Wau, klobúk dole aj pred Pavlom Šachom ktorý je ako motorový diesel, na výhru však po 2 počítaniach musel doručiť KO.

Bohužial pre slovenského borca však rozhodca použil 4 počítania a zápas bol tak ukončený na TKO. Gratulujeme Adrianovi, ktorý aj napriek mnohonásobne menšej zápasovej skúsenosti a veľkej diváckej podpore dokázal zvíťaziť.

12. Zápas - Hlavný zápas večera

Adrian Dudek (7-3) vs Lukasz Dziudziak (7-5-1) - Súboj dvoch poľských borcov, čo sa veku, proporcií aj bilancie týka skoro podobných.Už od začiatku však strategicky prebral otaže Dziudziak , ktorý si Dudeka so skúsenosťami v KSW a neskutočnými ranami postrážil a viac menej ukontroloval na zemi po celé tri kolá. Získal tak zaslúžené víťazstvo a ukončiil tak prvý , dovolím si tvrdiť, veľmi vydarený večer v Poľsku. My za Netky sa svami taktiež lúčime a želáme vám dobrú noc.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies