REPORTÁŽ: Boli sme na premiére filmu Prázdniny s Broučkem. Koľkokrát za deň sa tvorcom pokazil karaván?

NETKY.SK • 14 Máj 2024, 15:20 • 3 min
REPORTÁŽ: Boli sme na premiére filmu Prázdniny s Broučkem. Koľkokrát za deň sa tvorcom pokazil karaván?

Chcete zažiť dokonalé Prázdniny s Broučkem? To je názov novej českej komédie, ktorú tvorcovia predstavili na nábreží Eurovea. Pozrite si reportáž Netiek a dozviete sa, ako si nakrúcanie užila česká herečka a speváčka Bára Poláková a jej filmová dcéra Barča Dragounová. Režisér filmu Jiří Matoušek a producent filmu Pavel Vácha nám prezradili, koľkokrát za deň sa Brouček pokazil aj aký adrenalín zažili!

slovakia

left justify in out

Bára Poláková ako foodblogerka Monika a Lukáš Příkazký ako učiteľ Honza sa v novej oddychovke Prázdniny s Broučkem vydávajú v karavane na skutočné letné dobrodružstvo. Počas cesty ich čaká množstvo prekvapení a nečakaných zážitkov, no žiadna katastrofa im vysnívanú dovolenku nepokazí. Monika sa totiž rozhodne vymeniť pohodlie pri bazéne za cestu v zdedenom karavane Brouček.

Som matka, manželka, dievča. Skvelá kuchárka a nie veľmi dobrá plavkyňa," opisuje svoju úlohu obľúbená Bára Poláková: „Sama som ako dieťa zažila také prázdniny v karavane, bolo to tesne po revolúcii. Pamätám si, že to bolo obrovské dobrodružstvo. Stále si pamätám kúsky z toho výletu.

Ako napovedá názov filmu, dej sa točí okolo Broučka, čo je prezývka červeného karavanu. Ide o obytný automobil z roku 1972, ktorý tvorcom filmu v reálnom živote priniesol množstvo ošemetných situácií.

S producentom Pavlom Váchom nám na filmových plátnach chýbal typ českých rodinných komédií, na ktorých sme vyrastali. Pavel prišiel s príbehom z detstva, ako ich otec brával na dovolenku v karavane, ktorý sa vždy niekde pokazil, a tak im pripravil spontánne dobrodružstvá a najlepšie prázdniny, aké si pamätal. A tak sa zrodil nápad na náš film. Potom sme pozvali scenáristu Filipa Oberfalcera a spoločne sme vytvorili scenár. Rád spomínam na naše stretnutia, keď sme s Pavlom a Filipom sedeli a neodišli z pľacu, kým sme nevymysleli nejaký vtip," prezradil režisér Jiří Matoušek.

Nakrúcanie si všetci užívali v priateľskej letnej atmosfére vďaka skvelému ansámblu a hereckému obsadeniu. A presne to z filmu vyžaruje.

Od začiatku som mal jasnú predstavu o konkrétnych hercoch. Všetci sa rozhodli ísť s nami do projektu a ja som z toho bol nadšený. Nie je ľahké zladiť termíny hercov a zároveň vyhovieť producentom. Ťažkosť spočívala v tom, že v zime sme nemali finálnu verziu scenára. Našťastie sa hercom nápad tak zapáčil, že na ponuku kývli skôr ako mali na stole finálnu verziu. Najprv som zavolal Báre Polákovej a potom sme oslovili Lukáša Příkazkého. Obaja herci sa dobre poznajú a tešili sa na spoločné hranie," hovorí režisér filmu.

V ďalších úlohách sa predstavia Tomáš Jeřábek, čerstvý držiteľ Českého leva, Michal Isteník, Martin Sobotka, Pavel Zedníček, Marie Ludvíková, Pavel Nový a Patrik Děrgel. Hlavná hrdinka Bára Poláková mala o úlohe okamžite jasno.

S Jirkom a Pavlom sa poznáme už niekoľko rokov. Mám ich oboch rada. Bola som rada, že mi zavolali, a potom sme sa rozprávali o scenári. Štáb bol plný ich kamarátov, takže to bolo také uvoľnené a pokojné. Bola som aj veľmi rada, že hrám s Lukášom Příkazkým, ktorého poznám už od čias štúdia na DAMU. Neváhal a úlohu hneď prijal,“ zverila sa Bára Poláková.

Neklimatizovaný červený obytný automobil pripravil horúce chvíle v horúcom lete nielen filmovým hrdinom, ale aj samotným filmárom.

Tak ako najväčšie filmové hviezdy, aj Brouček bol často svojhlavý a štáb sa musel prispôsobovať jeho náladám. Skoro by som povedal, rozmarom,“ hovorí pobavene producent filmu Pavel Vácha.

Práve Pavel Vácha stojí za filmami Párty Hárder, Keby to lepšie horelo a Prišla v noci. Posledná menovaná čierna komédia získala tri Ceny českej filmovej kritiky vrátane tej za najlepší film. Snímka získala aj dve z ôsmich nominácií na Českého leva. Získala ho za najlepšiu réžiu a najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe. Úsmevnú rodinnú komédiu Prázdniny s Broučkem prináša do kín spoločnosť Bontonfilm.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: BONTONFILM
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies