Remišová vyzvala konzílium odborníkov na zmenu očkovacej stratégie

NETKY.SK • 1 Marec 2021, 15:02 • 2 min
Remišová vyzvala konzílium odborníkov na zmenu očkovacej stratégie

BRATISLAVA - Remišová poukázala na to, že nová vyhláška umožňuje očkovanie mladých ľudí, čo ohrozuje vekovo staršiu generáciu. Vyzvala na zmenu stratégie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa Veroniky Remišovej, musia mať chorí a starší ľudia absolútnu prioritu. Upozornila, že sú najohrozenejšou skupinou obyvateľstva a je najväčšie riziko, že skončia v nemocniciach.

 

img

 

Remišová zároveň v tlačovej správe podotkla, že podľa novej vyhlášky Ministerstva zdravotníctva sa môžu prednostne očkovať desaťtisíce mladých ľudí, pre ktorých koronavírus predstavuje výrazne menšie riziko ako pre starších obyvateľov.

„Seniori, ktorých Covid-19 ohrozuje najviac a tvoria väčšinu obetí, sú tak v poradí na očkovanie odsunutí,“ konštatovala ministerka. Apeluje tiež na to, že ľudia vo veku 55 až 65 rokov sa nemôžu efektívne chrániť, pretože nie sú v dôchodkovom veku a musia chodiť do práce.

 

„Tomu musíme prispôsobiť aj stratégiu očkovania, starší a chorí ľudia majú aj v mnohých ďalších krajinách prioritu. Prístup, ktorým sa zrazu práve oni odsúvajú z očkovacieho poradia nepovažujem za správny a v tomto zmysle som sa obrátila aj na konzílium odborníkov,“ dodala Remišová.

 

Súvisiaci článok: Diskusia Zemanová vs. Tomáš: Predseda SaS ako ďalší minister, a ako je to s očkovaním nad 65 rokov?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies