Lenovu sa darí. Zisk zvýšil na 248 mil. dolárov a PC má AI

NETKY.SK • 23 Máj 2024, 13:17 • 2 min
Lenovu sa darí. Zisk zvýšil na 248 mil. dolárov a PC má AI

Lenovo zvýšilo štvrťročný čistý zisk o 118 percent na 248 miliónov dolárov. Tržby stúpli o 9 percent a prekonali odhady analytikov. Výsledky podporilo oživenie dopytu po počítačoch, firma už dodáva aj počítače s umelou inteligenciou (AI).

slovakia

left justify in out

Tržby Lenova vzrástli druhý kvartál za sebou. Predtým päť štvrťrokov v rade klesali v súvislosti so znížením dopytu po počítačoch a serveroch po pandémii.
 
Lenovo skúma príležitosti v oblasti AI a pokračuje v rozširovaní podnikania mimo osobné počítače do oblastí, ako smartfóny, servery a služby IT. Tržby divízie služieb za január až marec stúpli o 9 percent na 1,8 miliardy dolárov.
 
Firma začala dodávať nový typ počítačov s AI, ktoré sú zostavené na efektívnu prevádzku aplikácií s umelou inteligenciou.
 
Analytici Morgan Stanley predpovedajú, že Lenovo bude pravdepodobne najviac ťažiť z rastúceho záujmu o počítače s AI v Ázii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Foto: Reuters / Jason Lee
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies