Prezidentka poslala vláde Eduarda Hegera ostrý odkaz. Čo žiada?

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 12:54 • 2 min
Prezidentka poslala vláde Eduarda Hegera ostrý odkaz. Čo žiada?

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová sa dnes stretla s premiérom Eduardom Hegerom.

slovakia

left justify in out

Prezidentka Zuzana Čaputová očakáva skoré vyriešenie koaličnej krízy, za ktorú je zodpovedná vláda. Povedala to po stretnutí s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO). Očakáva od neho kroky na zabezpečenie stability vlády. Výmenu ministrov označila za jednu z možných alternatív riešenia krízy.

 

Vládna kríza nie je podľa nej následkom náhody. „Nie je to vírus, je to dôsledok veľmi konkrétnych udalostí, krokov a vyjadrení, ktorých podcenenie viedlo k tomu, že sme v situácii, že náš štát čelí veľkým vonkajším problémom a zároveň vnútornej nestabilite a nejasnému vývoju," vyhlásila hlava štátu.

 

Prečítaje si aj: Na sankčnom zozname Európskej únie je aj európsky šéf Nočných vlkov Jozef Hambálek

 

img


Krízy podľa Čaputovej nesmú paralyzovať štát. Od Hegera očakáva kroky na zabezpečenie stability vlády alebo aby došlo k umožneniu iných ústavných možností.Jednou z možných alternatív v septembri je výmena ministrov, čo si vyžaduje aj moju súčinnosť," dodala.
 

Prezidentka zdôraznila, že nie je rozhodcom tohto sporu. Príčina bola podľa nej identifikovaná pomerne presne. Dodala, že ide už o druhú vážnu vnútropolitickú krízu od volieb. Deje sa v kontexte iných globálnych problémov, ako je inflácia, pandemická, bezpečnostná či energetická kríza.

 

Vnútorné spory sa podľa nej zároveň dejú na pozadí domácich problémov, ktorých nevyriešenie viedlo k štrajkovej pohotovosti samospráv, hrozbe štrajku učiteľov či k hrozbe výpovedí zo strany lekárov. Je rada, že s odbormi už vláda našla riešenia na niektoré problémy.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: VIDEO: Nemáte plány na víkend? Pozývame vás na evanjelizačnú kampaň Jesus Event v Žiline!

      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies