Pre nový koronavírus u nás preverili už 63 vzoriek

NETKY.SK • 25 Február 2020, 13:17 • 2 min
Pre nový koronavírus u nás preverili už 63 vzoriek

BRATISLAVA - V súvislosti s novým koronavírusom u nás preverili už 63 vzoriek. V utorok o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. Na Slovensku ochorenie na nový koronavírus doteraz podľa rezortu nebolo potvrdené.

slovakia

left justify in out

Ochorenie nebolo potvrdené ani v prípade ženy hospitalizovanej na infekčnej klinike Fakultnej nemocnice v Trnave. Pacientku si zatiaľ nechávajú v nemocnici, ešte nie je jasné, kedy ju prepustia.

 

Ženu v trnavskej nemocnici hospitalizovali v pondelok, predtým navštívila Taliansko, kde evidujú už približne dvesto ochorení na koronavírus.
 

V Rakúsku sú známe dva prípady
V rakúskom Tirolsku potvrdili dva prípady nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2. Jedna osoba pochádza pravdepodobne z talianskeho regiónu Lombardsko.

 

S odvolaním sa vyhlásenie tiroslkého hajtmana Günthera Plattera o tom v utorok informovala agentúra APA.
 

 

Zasadnutie ohľadom koronavírusu

Vo štvrtok sa na Úrade vlády SR uskutoční 127. zasadnutie Bezpečnostnej rady SR. Počas zasadnutia budú členovia informovaní o tom, ako je Slovenská republika pripravená zabezpečiť karanténu obce či regiónu v prípade nákazy koronavírusom. Na rokovaní bude prítomná aj podpredsedníčka Správy štátnych hmotných rezerv SR Lucia Gocníková, ako aj hlavný hygienik SR Ján Mikas. V utorok o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Tomáš Valášek zo strany Za ľudí na utorkovej tlačovej konferencii vyzval vládu, aby informovala vybraných odborníkov zo strán opozície o stave príprav na možný príchod koronavírusu na Slovensko. To, že prípravy aj informovanie verejnosti už prebiehajú, strana oceňuje, tieto veci však podľa nich nestačia.

"Odborníci z radov opozície nie sú verejnosť, majú špecifické otázky, na ktoré nedostávajú odpovede. Berieme našu zodpovednosť za správu štátu veľmi vážne, sami si zisťujeme, ako prípravy prebiehajú. To však nie je náhradou za poctivé, systematické a komplexné informovanie, ktoré je štandardom v iných krajinách Európy," uzavrel Valášek.

"Odmietame dnešné vyjadrenia politických strán ohľadom ochorenia COVID-19, teda nového koronavírusu," uviedla v reakcii hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová. Ako dodala, ministerstvo v spolupráci s Úradom verejného zdravotníctva situáciu sleduje a problematiku rieši. Situáciu majú podľa nej už dva mesiace pod kontrolu s cieľom ochrániť zdravie obyvateľstva.

 

"Dnešnú tlačovku 5 dní pred voľbami preto považujeme za čistý politický marketing a zacielenie na tému, ktorá ľudí v týchto dňoch najviac zaujíma, keďže zdravie sa týka každého," uzavrela Eliášová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies