Požiar v chemickej továrni: O život prišlo 9 ľudí, 64 utrpelo zranenia + VIDEÁ

NETKY.SK • 24 Máj 2024, 11:32 • 4 min
Požiar v chemickej továrni: O život prišlo 9 ľudí, 64 utrpelo zranenia + VIDEÁ

NAÍ DILLÍ - Najmenej deväť ľudí prišlo o život a ďalších 64 utrpelo zranenia pri požiari v chemickej továrni na západe Indie. Oznámili to tamojšie úrady. Správu priniesla AP.

slovakia

left justify in out

Požiar spôsobil výbuch kotla v továrni v okrese Táni v indickom štáte Maháraštra. Oblasť následne zahalil sivý oblak hustého dymu, pričom požiar podľa miestneho predstaviteľa spôsobil škody aj v okolitých továrňach a domoch. Podarilo sa ho uhasiť, no záchranári počítajú s tým, že v troskách nájdu telá ďalších obetí.
 
Príčina výbuchu nebola bezprostredne známa, vyšetrujú ju príslušné úrady. V zmienenej továrni sa vyrábali potravinárske farbivá, a to s použitím vysoko reaktívnych chemikálií, ktoré dokážu vyvolať takúto explóziu.
 
Požiare sú v Indii pomerne bežné, a to z dôvodu slabých bezpečnostných noriem, ako aj často laxného prístupu k ich dodržiavaniu. Tamojší aktivisti tvrdia, že pri stavbách sa bezpečnostné predpisy často obchádzajú, aby sa tak znížili náklady.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AP, Foto: AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies