Polícia obvinila muža dlhodobo týrajúceho nemeckého ovčiaka, psa museli utratiť

NETKY.SK • 21 Marec 2023, 16:30 • 2 min
Polícia obvinila muža dlhodobo týrajúceho nemeckého ovčiaka, psa museli utratiť

Trenčín - Enviropolicajti obvinili muža z obce Bzince pod Javorinou v okrese Nové Mesto nad Váhom z prečinu týrania zvierat.

slovakia

left justify in out

Obvinený mal týrať nemeckého ovčiaka, ktorého museli v dôsledku týrania utratiť. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti. Obvinený muž od presne nezisteného času až do augusta 2022 na dvore svojho rodinného domu utýral 10-ročného nemeckého ovčiaka. Pes bol dlhodobo umiestnený v zatarasenom koterci bez možnosti pohybu, ako aj výstupu a vstupu do koterca s obmedzením výživy a mal na tele neošetrené rany. "Veterinárny lekár skonštatoval u psa podvýživu a viaceré hnisavé rany, prerastené pazúre, zanesené zvukovody, splstnatenú srsť. Podľa veterinára išlo o dlhodobo zanedbávaný stav, ktorý bol jednoznačne spôsobený nevhodnými chovnými podmienkami a dlhodobým neriešením zdravotného stavu zvieraťa," uviedla polícia. Napriek intenzívnej liečbe vo veterinárnej ambulancii a dennému podávaniu antibiotík a výživových doplnkov, došlo u psa k regresii a následnej sepse organizmu. Museli ho utratiť. Obvinenému hrozí až trojročný trest odňatia slobody. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies