Anglická Premier League bude hlasovať o zrušení systému VAR. Návrh predložil klub Wolverhampton Wanderers

NETKY.SK • 16 Máj 2024, 12:15 • 2 min
Anglická Premier League bude hlasovať o zrušení systému VAR. Návrh predložil klub Wolverhampton Wanderers

LONDÝN - Kluby najvyššej anglickej futbalovej súťaže budú 6. júna na svojom zasadnutí hlasovať o ďalšom využívaní videorozhodcov. Systém VAR zaviedli v PL v roku 2019 a najmä v tejto sezóne sa stal častým terčom kritiky.

slovakia

left justify in out

Zrušiť systém VAR navrhol po viacerých kontroverzných rozhodnutiach Wolverhampton Wanderers. Jeho predstavitelia tvrdia, že podkopáva hodnotu značky Premier League.

Systém VAR zaviedli v PL v roku 2019 a najmä v tejto sezóne sa stal častým terčom kritiky. „Po piatich sezónach používania VAR nastal čas na konštruktívnu a kritickú debatu o jeho budúcnosti. Cena, ktorú platíme za malé zlepšenie v presnosti, je v rozpore s duchom našej hry. Preto by mali systém VAR od sezóny 2024/25 zrušiť,“ uviedol Wolverhamton vo svojom vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra AFP.

K zrušeniu VAR by došlo v prípade, ak by návrh Wolverhamptonu podporilo minimálne 14 z 20 klubov. Premier League i rozhodcovské združenie PGMOL je za zachovanie videa.

Jediná z 30 najkvalitnejších európskych súťaží, ktorá momentálne nevyužíva VAR, je švédska liga. Jej kluby opakovane odmietli tento systém.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: Sportnet / TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies