Peter Pellegrini: EÚ bude musieť prehodnotiť viacero svojich politík

NETKY.SK • 8 Jún 2024, 11:59 • 2 min
Peter Pellegrini: EÚ bude musieť prehodnotiť viacero svojich politík

Volieb do Európskeho parlamentu sa zúčastnil už aj novozvolený prezident SR Peter Pellegrini. Svoj hlas odovzdal vo volebnej miestnosti neďaleko Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

Peter Pellegrini sa domnieva, že EÚ bude musieť prijať závažné rozhodnutia o svojom budúcom fungovaní. Verí, že účasť vo voľbách bude vyššia ako v minulosti a povzbudil ľudí, aby sa volieb zúčastnili a k volebným urnám prišli.

Pellegrini si myslí, že "budeme musieť hovoriť o tom, ako EÚ zastaví prepad svojho priemyslu, hospodárstva a konkurencieschopnosti, aby sa naspäť vrátila medzi top ekonomické oblasti sveta, kde, žiaľ, svoje postavenie stráca".

Kampaň, ktorá týmto voľbám predchádzala, bývalý predseda parlamentu okomentoval ako viditeľnejšiu. Členstvo Slovenska v EÚ zhodnotil ako úspešný príbeh pričom registruje určité pokroky v oblasti kvality života, ktoré by bez členstva V EÚ a európskych peňazí neboli možné.

Obyvatelia Slovenska majú možnosť zvoliť si 15 poslancov Európskeho parlamentu, ktorí Slovensko budú v jeho štruktúrach zastupovať nasledujúcich päť rokov. Svoje kandidátky ľuďom ponúklo celkovo 22 politických strán a hnutí ako aj jedna volebná koalícia. Preferenčný hlas je možné odovzdať najviac dvom kandidátom z jednej kandidátky. Finálne výsledky sa dozvieme až vtedy keď bude hlasovanie ukončené vo všetkých členských krajinách EÚ a teda v nedeľu, 9. júna v čase po 23. hodine.

 








twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Matej Kasanický
Zdroj: teraz.sk, Foto: Peter Pellegini / instragram.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies