Aktualizované Zomrel otec zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho. Bojoval s ťažkým ochorením. Sústrasť vyjadrila aj Čaputová

NETKY.SK • 23 Máj 2024, 12:00 • 2 min
Aktualizované  Zomrel otec zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho. Bojoval s ťažkým ochorením. Sústrasť vyjadrila aj Čaputová

BRATISLAVA - V jednej z bratislavských nemocníc zomrel Otto Pellegrini, otec zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok predpoludním správu priniesol Plus 7 Dní, podľa ktorého zosnulý dlhší čas bojoval s ťažkým ochorením. Pre chorobu sa preto nezúčastnil ani na prvom kole prezidentských volieb.

Otec Otto Pellegrini v minulosti pracoval ako automechanik. Na dôchodku žil spolu s manželkou Evou v obci Králiky neďaleko Banskej Bystrice.

„Pán prezident, vyjadrujem úprimnú sústrasť,“ kondoloval štátny tajomník Michal Kaliňák straníckemu šéfovi. „Peter, buď silný, cítim s tebou,“ reagovala niekdajšia ministerka kultúry v Pellegriniho vláde Ľubica Laššáková, ktorá roky sprevádzala straníckeho šéfa aj v regionálnej politike.

 

Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť zvolenému prezidentovi Petrovi Pellegrinimu v súvislosti so správou o úmrtí jeho otca. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

"Vyjadrujem úprimnú sústrasť pánovi Pellegrinimu. Je vždy bolestné, keď nám odchádzajú najbližší. Verím, že pekné spomienky na otca pomôžu zmierniť stratu, ktorú dnes so svojou rodinou prežíva," uviedla prezidentka.

 

Pellegrini o úmrtí svojho otca informoval na sociálnej sieti. "S láskou a vďakou za všetko sa lúčime. Odpočívaj v pokoji," napísal zvolený prezident.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Aktuality.sk, Pravda, Plus 7 Dní, Foto: TA3 / Facebook / Peter Pellegrini
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies