Peru: Autobus sa prevrátil na strechu a rútil sa dole svahom. Pri tragédii zomrelo 16 ľudí

NETKY.SK • 15 Máj 2024, 12:15 • 2 min
Peru: Autobus sa prevrátil na strechu a rútil sa dole svahom. Pri tragédii zomrelo 16 ľudí

LIMA - Najmenej 16 ľudí zahynulo pri havárii autobusu v peruánskych Andách. Oznámili to miestni predstavitelia. Tragédia sa odohrala v hornatom departemente Ayacucho. V autobuse smerujúcom z peruánskej metropoly Lima sa v čase nehody nachádzalo 40 ľudí, informovala agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Autobus sa prevrátil na kľukatom úseku cesty a kotúľal sa dole svahom, pričom pristál na streche, opísali miestne úrady. Predstaviteľ departementu Ayacucho potvrdil, že pri nehode zahynulo 16 osôb. Ako dodal, tri telá museli záchranári ešte vyťahovať spod autobusu.
 
Ako ďalej napísala agentúra AFP, podobné havárie nie sú v Peru výnimočné vzhľadom na zlý stav ciest a nedodržiavanie dopravných predpisov. V Peru zaznamenali vlani 3 138 úmrtí v dôsledku dopravných nehôd. Vyplýva to z údajov tamojšieho ministerstva dopravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AFP, Foto: X/Noticias360Peru
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies