Pásmo Gazy: Izraelská armáda objavila telá ďalších 3 rukojemníkov + VIDEO

NETKY.SK • 24 Máj 2024, 11:49 • 3 min
Pásmo Gazy: Izraelská armáda objavila telá ďalších 3 rukojemníkov + VIDEO

TEL AVIV / GAZA - Izraelská armáda v noci na piatok našla v Pásme Gazy telá ďalších troch rukojemníkov, ktoré odvliekli z juhu Izraela pri vlaňajšom vpáde palestínskych militantov. Informuje o tom AP.

slovakia

left justify in out

Armáda v piatok uviedla, že ide o telá Orióna Hernándeza Radouxa (30), Hanana Yablonku (42) a Michela Nisenbauma (59). Našli ich počas nočnej operácie po analýze "presných spravodajských informácií", ktoré boli získané v posledných dňoch. Po identifikácii tiel upovedomili ich rodinných príslušníkov.

Trojica podľa armády zahynula v deň útoku palestínskych kománd na juh Izraela zo 7. októbra 2023.

Ich mŕtve telá militanti potom odvliekli do palestínskej enklávy z kibucu Mefalsim. Ide o rovnakú oblasť, kde podľa izraelskej armády zabili ďalších štyroch rukojemníkov, ktorých telá sa našli minulý týždeň v tuneli v gazskom meste Džabalíja.

Hernández Radoux bol priateľom 22-ročnej Shani Loukovej, ktorej telo objavili v Džabalíji. Obaja sa spolu s Yablonkom a ďalšími dvomi zúčastnili hudobného festivalu Supernova, odkiaľ sa im podarilo ujsť do oblasti Mefalsim, kde ich však radikáli z Hamasu neskôr zabili a ich telá odvliekli do Pásma Gazy.

Nisenbauma vzali ako rukojemníka, keď išiel zachrániť svoju štvorročnú vnučku neďaleko základne izraelskej armády neďaleko kibucu Re’im, uviedla armáda.

 

VIDEO - zo 7. októbra 2023 zachytávajúce útok radikálov Hamasu (zdroj: youtube.com / NBC News)

       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AP, Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies