Na Univerzite Komenského promovalo viac ako 300 malých študentov

NETKY.SK • 26 August 2010, 07:27 • 2 min
Na Univerzite Komenského promovalo viac ako 300 malých študentov

Na Univerzite Komenského promovalo viac ako 300 malých študentov

slovakia

left justify in out

img

Na Univerzite Komenského v Bratislave dnes slávnostne promovalo viac ako 300 malých absolventov Detskej univerzity. V poradí 8. ročník podujatia ponúkol deťom vo veku od deväť do 14 rokov počas letných prázdnin celkom osem prednášok v podaní odborníkov a množstvo sprievodných podujatí.
Poslednú prednášku na tému "Prečo vymysleli poštovú známku?" si dnes deti vypočuli z úst prorektora UK Petra Osuského. Hneď po nej nasledovala slávnostná promócia, ktorú spestrila hip-hopová hymna Detskej univerzity a tanečné vystúpenie.
Už po tretí raz sa na pôdu univerzity rozhodli počas leta prísť jedenásťroční bratia Andrej a René. Obaja sa zhodli na tom, že detská univerzita je každým rokom zaujímavejšia. Z tých tohtoročných prednášok sa im najviac páčilo rozprávanie o tom, prečo vymysleli poštovú schránku a prečo sopka chrlí oheň.
Obaja chlapci majú jasno v tom, čo by chceli v budúcnosti robiť. Jeden by chcel byť hepatológom a druhý ornitológom a tak veria, že sa na univerzitu raz vrátia ako skutoční vysokoškoláci.
Dvanásťročná Kristína priznala, že niektoré prednášky boli nudné. Naopak najviac ju rozosmiala a zabavila prednáška o slušnom správaní. S diplomom v ruke dnes skonštatovala, že Detskej univerzite vďačí za množstvo nových vedomostí.
Podobný názor majú aj sestry Barborka a Nikolka. Na univerzitu sa prihlásili na podnet svojej kamarátky a neľutujú. Okrem zábavy ocenili množstvo nových informácií, ktoré sa dozvedeli.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies