Muž uniesol deti matke do USA. Američania ho teraz vydali na Slovensko

NETKY.SK • 17 Máj 2024, 11:40 • 2 min
Muž uniesol deti matke do USA. Američania ho teraz vydali na Slovensko

BRATISLAVA - Začiatkom tohto týždňa sa podarilo Interpolu Bratislava úspešne previezť hľadaného muža zo Spojených štátov amerických na Slovensko. Tento prevoz predstavuje historicky prvú extradíciu hľadanej osoby z USA na Slovensko.

slovakia

left justify in out

Muž bol hľadaný na základe červeného obežníka Interpolu, ktorý bol vydaný v roku 2019. Je obvinený z prečinov marenia výkonu úradného rozhodnutia a únosu, za ktoré mu hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov.

Červený obežník Interpolu je v súčasnosti najefektívnejšia a najznámejšia forma pátrania po hľadaných osobách na celom svete. Proces extradície bol výsledkom nesmierne náročného vydávacieho konania na úrovni justičných orgánov oboch krajín.

Po príchode na Slovensko bola osoba umiestnená do cely policajného zaistenia (CPZ). Následne bola osoba predvedená pred príslušného sudcu, ktorý rozhodol o jej stíhaní na slobode a uložení obmedzujúcich opatrení.

Táto extradícia predstavuje významný krok v oblasti medzinárodnej justičnej spolupráce a zdôrazňuje záväzok Slovenskej republiky zabezpečiť spravodlivosť a dodržiavanie zákonov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / Prezídium PZ, Foto: Facebook / Polícia Slovenskej republiky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies