Monika Beňová aj Ľuboš Blaha vnímajú výsledok vo voľbách ako úspech

NETKY.SK • 9 Jún 2024, 16:48 • 2 min
Monika Beňová aj Ľuboš Blaha vnímajú výsledok vo voľbách ako úspech

BRATISLAVA - Ľuboš Blaha výsledok Smeru vo voľbách do EP hodnotí ako obrovský úspech a teší sa aj Monika Beňová.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že oficiálne výsledky volieb do EP budú známe dnes až po 23.00 h Luboš Blaha a Monika Beňová sa k nim už na sociálnej sieti stihli vyjadriť. Obaja politici vládneho Smeru SSD výsledok hodnotia ako veľký úspech.

"Získali sme teda pravdepodobne päť mandátov z 15, čo je o dva viac ako vo voľbách v roku 2019," povedala v tejto súvislosti Monika Beňová.

Beňová vychádza z predpokladu, že do poslaneckých lavíc v EP zasadne spolu so straníckymi kolegami Lubošom Blahom, Erikom Kaliňákom, Juditou Laššákovou a Katarínou Neveďalovou."Získali sme teda pravdepodobne päť mandátov z 15, čo je o dva viac ako vo voľbách v roku 2019", uviedla ďalej Beňová.

Blaha pravdepodobný volebný výsledok strany, ktorá ho nominovala okomentoval slovami: "Je to obrovský úspech, v porovnaní s rokom 2019 je to enormný nárast,". Tvrdí, že do Bruselu ide bojovať za Slovensko.

Beňová sa vyjadrila aj k očakávanému volebnému výsledku PS a domnieva sa, že aj napriek nominálnemu víťazstvu budú politici tejto opozičnej strany v menšine celkovo.

Finálne volebné výsledky vrátane informácií o tom, aká bola účasť budú zverejnené v nedeľu po 23.00 h po ukončení hlasovania vo všetkých krajinách EÚ. Zverejnia ich na stránke www.volbysr.sk. Výsledky zároveň oficiálne potvrdí Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán na očakávanej tlačovej konferencii. Predbežné výsledky do tohto času nebude Štatistický úrad SR zverejňovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Matej Kasanický
Zdroj: teraz.sk, Foto: Monika Beňová , Smer- SD / facebook.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies