Princ Harry s Meghan dostali zákaz od Alžbety II.

NETKY.SK • 6 Máj 2022, 19:28 • 2 min
Princ Harry s Meghan dostali zákaz od Alžbety II.

LONDÝN - O prekvapivom rozhodnutí kráľovnej v piatok informoval Buckinghamský palác.

slovakia

left justify in out

Počas osláv 70. výročia nástupu britskej kráľovnej Alžbety II. na trón na balkóne Buckinghamského paláca nevystúpia princ Harry s manželkou Meghan ani princ Andrew. Kráľovná totiž po dôkladnom zvážení stanovila, že prítomní budú môcť byť iba členovia kráľovskej rodiny vykonávajúci svoje oficiálne povinnosti. 

 

img

princ Harry s manželkou Meghan 

 

Na balkóne sa spolu s panovníčkou objavia aj následník trónu princ Charles s manželkou Camillou či princ William s manželkou Catherine a ich tromi deťmi. Princ Harry s manželkou a princ Andrew sa však budú môcť zúčastniť na zvyšku osláv.

 

Prečítajte si tiež: Legendárny princ Pavel Trávníček prezradil, prečo skončil s herectvom

 

Podľa DPA by mohlo byť rozhodnutie kráľovnej gestom namiereným proti princovi Harrymu a jeho manželke Meghan, ktorí sa vzdali plnenia si kráľovských povinností a odsťahovali sa do Spojených štátov, rovnako ako voči princovi Andrewovi, ktorý sa z verejného života stiahol po obvineniach zo sexuálneho násilia v USA.

 

img

princ Andrew

 

Oslavy Trooping the Colour, ktorými Spojené kráľovstvo tradične slávi narodeniny kráľovnej, 2. júna oficiálne odštartujú niekoľkodňový program platinového jubilea britskej panovníčky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies