Minister vnútra odsúdil incident pred domom prezidenta P. Pellegriniho - dieťa mierilo atrapou zbrane

NETKY.SK • 31 Máj 2024, 10:55 • 2 min
Minister vnútra odsúdil incident pred domom prezidenta P. Pellegriniho - dieťa mierilo atrapou zbrane

BRATISLAVA - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok odsúdil štvrtkový (30. 5.) incident pred domom používaným zvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim. Na aute tam prišiel muž, ktorý svoje dieťa zamaskované v kukle na zadnom sedadle nechal mieriť na dom atrapou zbrane. Incident zachytila bezpečnostná kamera. Polícia sa už prípadom zaoberá, páchateľa stotožnili, minister o tom informoval na piatkovom tlačovom brífingu.

slovakia

left justify in out

"Mohlo sa pokojne stať, že otvorené okno a zbraň v ruke vyhodnotia príslušníci úradu na ochranu ústavných činiteľov alebo policajné zložky ako bezpečnostnú hrozbu. A pri jednom zlom pohybe človeka, ktorý si nasadí kuklu a zoberie do rúk či zbraň alebo atrapu zbrane, sa situácia mohla ozaj skončiť tragicky," upozornil minister s tým, že muž tak riskoval život vlastného dieťaťa. Poukázal na zvýšené bezpečnostné opatrenia po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Minister opätovne vyzval na zmiernenie napätia a sebareflexiu všetkých, ktorí formujú verejnú mienku. Odmietol tiež schvaľovanie trestného činu či nenávistné prejavy na sociálnych sieťach. Momentálne polícia rieši vyše 50 prípadov. Tvrdý postup avizuje aj naďalej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR, Foto: SITA/Alexandra Čunderlíková
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies