Matovič sa cez Facebook doťahuje s bývalým radcom Andreja Kisku: Moju manželku si do huby neber!

NETKY.SK • 9 Marec 2021, 21:37 • 2 min
Matovič sa cez Facebook doťahuje s bývalým radcom Andreja Kisku: Moju manželku si do huby neber!

BRATISLAVA - Slovensko opäť rieši premiérove vyjadrenia na sociálnych sieťach.

slovakia

left justify in out

Ešte v pondelok ráno, niekoľko hodín po Medzdinárodnom dni žien, Igor Matovič skrz sociálne siete odoslal odkaz šéfke Európskej liekovej agentúry Christe Wirthumerovej-Hocheovej.

 

"Milá Christa, všetci by sme boli veľmi radi, aby ste si v EMA na nasledujúce mesiace zmenili pracovnú dobu na 24 hodín denne a 7 dní v týždni - a neschvaľovali tak nové vakcíny tri mesiace, ale tri týždne. Ide totiž o život. A nie jeden. Ďakujem za pochopenie," znel jeho príspevok, ktorý za niekoľko hodín videl snáď každý Slovák.  

 

PROSBA Včera šéfka EMA (Európskej liekovej agentúry) Christa Wirthumerová-Hocheová odkázala nám - členským štátom EÚ,...

Uverejnil používateľ Igor Matovic Utorok 9. marca 2021

 

Za tento príspevok si premiér vyslúžil množstvo kritiky, no ako informuje Sophie Labbe z mediálneho oddelenia EMA, k tomuto statusu sa vyjadrovať nebudú, pretože si stoja za ich postojom. „Tento postoj o národných úradoch a EMA bol uvedený už na začiatku, ešte pred autorizáciou akýchkoľvek vakcín, a nie je nový,“ uviedla pre agentúru SITA.

 

ŠÚKL sa za Matoviča ospravedlnili

Napriek tomu sa Slováci predsedníčke dozornej rady EMA a zároveň riaditeľke rakúskej liekovej agenúry ospravedlnili, a to konkrétne Štátny ústav pre kontrolu liečiv. Aby som bol ešte viac konkétny, za Matovičov status sa jej ospravedlnila  riaditeľka ŠÚKL PharmDr. Zuzana Baťová, PhD. 

 

"Dr. Christu Wirthumer-Hoche som dnes osobne kontaktovala a vyjadrila som jej svoje ospravedlnenie,"  uvádza Baťová.

 

Ospravedlnenie doktorke Christe Wirthumer-Hoche z AGES - Österreichische Agentur für Gesundheit und Ernährungssicherheit...

Uverejnil používateľ Štátny ústav pre kontrolu liečiv Utorok 9. marca 2021

 

Zapojený je aj Baťovej manžel

Radoslav Baťa ešte 2. marca na sociálnej sieti zverejnil status, v ktorom upozornil na podľa neho neprirodzený prevoz ruskej vakcíny Sputnik V.  "Tak keby ste chceli vedieť, ako sa v roku 2021 prepravujú biologické látky, ktoré sa majú ľudom hromadne pichnúť do tela. V kartónovej krabici v batožinovom priestore vojenského lietadla," uvádza na jeho sociálnej sieti, kde sa do diskusie v komentároch zapojila aj štátna tajomníčka Ministerstva zdravotníctva SR Jana Ježíková. 

 

„Je to prevážané pri -20 stupňoch. Teplota je monitorovaná dataloggermi vloženými do každej krabice, ktorá je vo vnútri tej palety.“ uviedla, na čo Baťo útočne zareagoval. "Obdivujem tvoju drzosť sa vôbec zapojiť do diskusie po tom, čo všetko tam predvádzate. Takže zalez, odkiaľ si vyliezla.“ odkázal štátnej tajomníčke Ježíkovej.

 

Matovičov ďalší status

K tomuto vyjadreniu bývalého poradcu Andreja Kisku sa znova vyjadril Igor Matovič, ako inak - cez sociálne siete. "Chcem sa týmto verejne ospravedlniť štátnej tajomníčke Ministerstva zdravotníctva Jane Ježíkovej za mimoriadne primitívne slová manžela riaditeľky Štátneho ústavu pre kontrolu liečív (ŠÚKL) Zuzany Baťovej," udáva v jeho  statuse. 

 

Chcem sa týmto verejne ospravedlniť štátnej tajomníčke Ministerstva zdravotníctva Jane Ježíkovej za mimoriadne...

Uverejnil používateľ Igor Matovic Utorok 9. marca 2021

 

 

Táto kauza však nekončí, pretože po nejakom čase Matovič zverejnil aj správu, ktorú od Baťu dostal. Jej znenie si môžete prečítať nižšie. "Píše mi manžel šéfky ŠUKL Zuzany Baťovej, zrejme ako reakcia k predošlému statusu," komentuje "mimoriadne vysokú úroveň komunikácie". 

 

Píše mi manžel šéfky ŠUKL Zuzany Baťovej, zrejme ako reakcia k predošlému statusu. Mimoriadne vysoká úroveň komunikácie.

Uverejnil používateľ Igor Matovic Utorok 9. marca 2021



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies