Koncert v čase koronavírusu? Fanúšikovia tancovali v bublinách

NETKY.SK • 20 Október 2020, 11:12 • 2 min
Koncert v čase koronavírusu? Fanúšikovia tancovali v bublinách

Svojrázny nápad, ako usporiadať koncert aj napriek Koronavírusovému opatreniu, vzišiel z hláv členov americkej skupiny The Flaming Lips.

slovakia

left justify in out

 

Usporiadali koncert, kde si každý návštevník vliezol do veľkej nafukovacej bubliny, v ktorej mohol tancovať a spievať s kapelou. Všetci fanúšikovia tak dodržali nariadené rozostupy.

 

Kapela si nechala bubliny vyrobiť na mieru. Fanúšikov vyzvala, aby na koncert prišli dlho pred začiatkom a stihli sa každý vtesnať do svojej bubliny.

 

V tej spieval aj samotný spevák. Jeho bublina nad všetkými ostatnými vyčnievala, počas vystúpenia ju totiž držali fanúšikovia na svojich bublinách.

 

Koncert zožal veľký úspech a podľa frontmana Wayne Coyneho kapela už teraz plánuje celé "bublinové" turné po Spojených štátoch.

 

Rockoví hudobníci z Oklahomy prišli s nápadom spievať v bubline už v roku 2010. Spevák vtedy povedal, že by chcel spievať vo veľkej plastovej bubline, čo by evokovalo prostredia vesmíru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa BoXinBox (@boxinboxmusic),

 

"Zdá sa to absurdné. To, čo sme spočiatku plánovali ako vtip, začína byť skutočné a vážne," povedal o koncerte pre hudobný magazín Brooklyn spevák kapely. 

 

Avšak v tom čase netušil, že sa mu podobný scenár podarí zrealizovať. "V polovici marca nikto netušil, ako dlho budú všetky obmedzenia trvať. Mysleli sme si, že tak mesiac či dva," povedala kapela. Po ôsmich mesiacoch, kedy nemôžu hrať pred publikom, tak známa kapela zrealizovala svoj skorší bláznivý nápad. A fanúšikovia to náležite ocenili!

 

"Páči sa mi, že môžeš kričať ako chceš, spievať ako chceš a zároveň nemôžeš nakaziť osobu stojacu vedľa teba," bol nadšený z "bublinového" koncertu frontman Coyne. Je teda otázkou, či by i naše kapely miesto bedákania nad zrušenými koncertmi nemali radšej hľadať iné cesty, ako živú hudbu k svojim fanúšikom dostať. Bubliny môžu byť riešením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies