Kiska rokoval so šéfom NATO o konflikte na Ukrajine

NETKY.SK • 3 Marec 2015, 10:45 • 2 min
Kiska rokoval so šéfom NATO o konflikte na Ukrajine

BRATISLAVA - Konflikt na Ukrajine bol jednou z tém, o ktorých sa rozprával prezident Andrej Kiska s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom v Bruseli.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako sa uvádza na internetovej stránke prezidenta, zhodli sa, že prímerie medzi proruskými povstalcami a ukrajinskou armádou existuje, ale je krehké. "Zodpovednosť Ruska za jeho udržanie trvá. Situáciu netreba dramatizovať, ale bezpečnostné hrozby v Európe sa zmenili a stavia nás to pred výzvy, ktoré sme si ešte pred pár rokmi nevedeli predstaviť,“ povedal Kiska.


Prezident Kiska otvoril aj tému "informačnej vojny" v súvislosti s konfliktom na Ukrajine. „Nestačia nám moderné zbraňové systémy, musíme sa vedieť brániť organizovanému šíreniu dezinformácií. Nehovorím o rozdielnych názoroch, ktoré sú prirodzenou súčasťou demokratickej a slobodnej spoločnosti. Hovorím o účelovom narábaní s faktami, o otvorených klamstvách. V kontexte krízy na Ukrajine sa s tým stretávame v takej miere ako nikdy doposiaľ,“ povedal Kiska.


Prezident pripomenul záväzok zo summitu vo Walese, že rozpočet pre rezort obrany bude rásť. „Dnes môžem povedať, že proces modernizácie slovenskej armády sa začal. Máme ambíciu sa postupne zbaviť ruskej vojenskej techniky“.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies