Jemen: Pri útoku USA a Veľkej Británie 14 obetí

NETKY.SK • 31 Máj 2024, 11:21 • 2 min
Jemen: Pri útoku USA a Veľkej Británie 14 obetí

SANÁ - Pri útoku USA a Veľkej Británie v jemenskej provincii Hudajda zahynulo najmenej 14 ľudí a ďalších 30 je zranených. Uviedla to prohúsíjská televízia al-Masirah. Správu zverejnila agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Televízia informovala, že cieľom úderov bola budova rozhlasu a prístav Salif. Americká a britská armáda tvrdili, že vo štvrtok podnikli útoky na ciele húsíov v Jemene v rámci úsilia odradiť túto militantnú skupinu od ďalšieho narušovania lodnej dopravy v Červenom mori.
 
Velenie USA vo vyhlásení spresnilo, že americké a britské jednotky zasiahli 13 cieľov v oblastiach kontrolovaných húsíami. "Pri plánovaní úderov sa ako vždy dbalo na to, aby sa minimalizovalo akékoľvek riziko pre civilné obyvateľstvo alebo nevojenskú infraštruktúru," uviedlo vo vyhlásení britské ministerstvo obrany.
 
Húsíovia kontrolujú hlavné mesto a najľudnatejšie oblasti Jemenu a od novembra útočia na medzinárodnú lodnú dopravu v Červenom mori. Chcú tak vyjadriť solidaritu s Palestínčanmi vo vojne medzi Izraelom a hnutím Hamas. USA a Veľká Británia reagujú odvetnými útokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Foto: Reuters
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies