Jeff Bezos pobúril pamiatkarov. Pre jeho obrovskú jachtu rozoberú historický most!

NETKY.SK • 3 Február 2022, 07:31 • 2 min
Jeff Bezos pobúril pamiatkarov. Pre jeho obrovskú jachtu rozoberú historický most!

HAAG - Zakladateľ spoločnosti Amazon je jedným z najbohatších ľudí planéty. Jeho nové plavidlo bude s dĺžkou 127 metrov najväčšou plachtovou rekreačnou jachtou na svete.

slovakia

left justify in out

V holandskom prístavnom meste Rotterdam dočasne rozoberú historický most Koningshavenbrug, aby tak uvoľnili cestu pre obrovskú rekreačnú jachtu 58-ročného amerického miliardára Jeffa Bezosa, ktorú skonštruovali v tamojšej lodenici. Informovala o tom v stredu tlačová agentúra AFP.

 

img

 

Oceľový most, nazývaný aj De Hef a považovaný za symbol tohto najväčšieho prístavu Európy, je totiž pre 40 metrov vysoké trojsťažňové plavidlo za 430 miliónov eur príliš nízky. Lodenica Oceanco požiadala miestne úrady o odstránenie centrálnej časti mosta. Náklady uhradí majiteľ jachty. „Je to jediná cesta vedúca na more,“ vyhlásil hovorca starostu Rotterdamu.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Toyota mieri na Mesiac!

 

Rozhodnutie pobúrilo holandských pamiatkarov, keďže magistrát prisľúbil po rozsiahlej renovácii mosta v roku 2017, že ho nikdy nedá demontovať. Teraz tvrdí, že most po prejazde jachty získa opäť svoju pôvodnú podobu. Proces demontáže potrvá niekoľko týždňov a začnú s ním počas leta. 

 

img

 

Koningshavenbrug, ktorý postavili v roku 1878 a prestavali po tom, ako ho v roku 1940 počas druhej svetovej vojny zbombardovali nacisti, je bývalý železničný most na trati spájajúcej Rotterdam s belgickými Antverpami a Bruselom. Jeho stredná časť je zdvíhacia, aby pod ním mohli preplávať lode.

 

Možno vás zaujme: Zimná olympiáda má prvé hviezdy! Nájdete ich v jedálni

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies