Izraelská armáda pátra po páchateľovi, ktorý autom zámerne zrazil dvoch ľudí

NETKY.SK • 30 Máj 2024, 10:04 • 2 min
Izraelská armáda pátra po páchateľovi, ktorý autom zámerne zrazil dvoch ľudí

JERUZALEM - Izraelská armáda pátra po páchateľovi útoku, ktorý autom zámerne zrazil a zranil dvoch Izraelčanov. Útok sa odohral neďaleko mesta Nábulus na okupovanom Západnom brehu Jordánu. S odvolaním sa na izraelskú armádu o tom informoval The Times of Israel.

slovakia

left justify in out

Times of Israel konštatuje, že násilie v Predjordánsku sa zintenzívnilo, keď sa v odvete za vpád palestínskych kománd na juh Izraela začala v palestínskom Pásme Gazy operácia izraelskej armády.
 
Palestínsky útok na kibuce a dediny zo 7. októbra 2023 si vyžiadal smrť 1 189 ľudí, väčšinou civilistov. Okrem toho komandá zajali aj 252 rukojemníkov, z ktorých 121 zostáva v Pásme Gazy, vrátane 37, ktorí sú považovaní za mŕtvych.
 
Počas izraelskej ofenzívy prišlo v Pásme Gazy o život už viac ako 36 000 ľudí, uvádzajú zdravotné úrady Pásma Gazy spravovaného radikálnym palestínskym hnutím Hamas.
 
Ako dodal Times of Israel, Hamas stredajší útok neďaleko Nábulusu privítal a vo vyhlásení uviedol, že ide o "prirodzenú odpoveď" na "zločiny nepriateľa".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: The Times of Israel, Ilustračné foto: perecman.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies