Grécko zvažuje ďalšiu pomoc na zmiernenie vysokých cien energií

NETKY.SK • 18 Apríl 2022, 16:45 • 2 min
Grécko zvažuje ďalšiu pomoc na zmiernenie vysokých cien energií

ATÉNY - Grécko zvažuje ďalšie opatrenia na zmiernenie dôsledkov rastúcich cien elektrickej energie na obyvateľstvo. Urobí tak vtedy, ak Európska únia nepríde v dohľadnom čase s adekvátnymi opatreniami. Povedal to v pondelok hovorca gréckej vlády Giannnis Oikonomu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

slovakia

left justify in out

Invázia Ruska na Ukrajinu spôsobila, že už dovtedy rastúce ceny zemného plynu tempo rastu ešte zrýchlili, pritom v mnohých krajinách je plyn kľúčový pri výrobe elektriny. Aj Grécko je silne závislé od dovozu komodít z Ruska. Z tejto krajiny dováža 40 % z celkovej spotreby plynu a 26 %, čo sa týka spotreby ropy.

 

Ako povedal Oikonomu novinárom, ak z európskej strany nepríde rýchla odpoveď, Grécko prijme vlastný plán ďalšej pomoci v súvislosti s cenami elektriny. Konkrétne kroky zverejní vláda „v blízkej budúcnosti," dodal. Od minulého roka minulo Grécko v dôsledku vysokých cien elektrickej energie na dotácie pre podniky, farmárov a domácnosti približne 4 miliardy eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies