EXKLUZÍVNE: Herecká diva Zdena Studenková oslávila okrúhlu 70-ku, Netkám prezradila, aký darček dostala od partnera! + VIDEO

NETKY.SK • 24 Máj 2024, 17:15 • 3 min
EXKLUZÍVNE: Herecká diva Zdena Studenková oslávila okrúhlu 70-ku, Netkám prezradila, aký darček dostala od partnera!  + VIDEO

Najpopulárnejšia slovenská filmová, divadelná a televízna herečka a nestarnúca kráska Zdena Studenková oslávila životné jubileum 70 rokov. Pred pár dňami si prevzala ďalšíu prestížnu cenu a Netky boli pri tom! Pozrite si exkluzívny rozhovor, Zdena Studenková nám prezradila ako vyzerala oslava jej narodenín aj čo dostala od partnera Braňa Kostku!

slovakia

left justify in out

Zdena Studenková sa narodila v Bratislave. Vyštudovala odbor fotografia na Strednej umeleckopriemyselnej škole v Bratislave a herectvo na VŠMU. V rokoch 1977 až 1978 bola členkou činohry Novej scény, od roku 1978 členkou činohry SND. Hrala i hrá v mnohých filmoch, televíznych inscenáciách a seriáloch. V roku 1995 jej vyšiel hudobný album Dotyky noci. Účinkovala aj v mnohých muzikáloch na Novej scéne, v Košiciach, v Nitre aj v Prahe, spolupracuje so Štúdiom L + S a s Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava. Je autorkou kníh Recepty so štipkou hereckého korenia a Nové recepty so štipkou hereckého korenia. V roku 2006 zároveň vyšla kniha Zdena Studenková, Ján Štrasser: Som herečka. Na konte má množstvo ocenení, je niekoľkonásobnou držiteľkou ocenenia Osobnosť televíznej obrazovky. Zatiaľ  posledná cena je pribudla len nedávno – Zlatá kniha vydavateľstva IKAR za kuchársku knihu Aj varenie je umenie.

Nie je to moja prvá cena za knihu, ale je to super. Ja som veľkým milovníkom kníh. A keď si uvedomíme, že aj v tejto sfére som trošku zanechala stopu, tak je to také lichotivé,“ hovorí s úsmevom Zdena Studenková.

Jubileum oslávila šarmantná herečka s rodinou a priateľmi, ale gratulácie dostala zo všetkých kútov Slovenska. 

,,Moji milí kamaráti, moji milí priatelia, moji milí a úžasní diváci. Ďakujem vám všetkým za prejavenú priazeň, ďakujem vám za gratulácie a pevne verím, že sa ešte niekedy stretneme a zažijeme spolu nejaké pekné chvíle. Či už pri predstavení alebo pri sledovaní nejakého televízneho programu alebo vôbec,  že sa stretneme v živote. Ďakujem," poďakovala sa Zdenka všetkým priaznivcom na sociálnych sieťach, ktorým sa ozvala priamo zo svojej obývačky obkolesená nádhernými kyticami kvetov.

Boli to krásne oslavy, mali sme nádhernú žúrku, ktorá trvala do pol štvrtej do rána. Fragile spievali, Prezradím, že ja som človek, ktorý miluje rituálne záležitosti. Mám rada oslavy a mám rada veľké torty. Bolo to úžasné, mala som tam rodinu a kamarátov a všetci odchádzali veselí. A to pre mňa strašne veľa znamená. Pretože najdôležitejšie v živote je mať okolo seba ľudí, ktorí vás milujú,“ povedala Netkám oslávenkyňa Zdena Studenková.

Herecká stálica tvorí už 30 rokov harmonický pár s dirigentom a frontmanom skupiny Fragile Braňom Kostkom.  17-ročný vekový rozdiel im nerobí žiadny problém, patria medzi najstabilnejšie páry v slovenskom šoubiznise. Bola to totiž láska na prvý pohľad.

Bola som na skúške Pokrvných bratov. Sedeli sme a asi na tretej skúške sa zrazu otvorili dvere a dnu vbehol čiernovlasý kučeravý chlapec s takým deravým tričkom. Prebehol, sadol si za klavír a ja som, že - toho chcem! Jednoducho, keď to v sebe máš a chceš to, musíš to mať! Tento moment bol pre mňa určujúci,“ priznala herečka.

A čo Braňo Kostka daroval svoje láske k životnému jubileu?

Od Braňka som dostala nádherný prsteň. A Braňko nielen, že účinkoval so svojou kapelou počas celého večera, ale aj mi prebásnil jednu slovenskú pesničku Mám rád. A v tej pesničke odznelo niečo také, akože má rád, keď som doma, keď varím a keď som ticho... Takže urobil takú vlastnú úpravu. Máme spolu ešte veľa snov, najmä cestovateľských. Darí sa nám tak raz za štyri mesiace niekam vycestovať a to pre mňa znamená najviac... “ prezradila Zdena Studenková



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: archív Zdeny Studenkovej
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies