Gaza: Izraelčania zabili troch podozrivých, ktorí sa blížili k plotu + VIDEO

NETKY.SK • 6 Jún 2024, 11:02 • 2 min
Gaza: Izraelčania zabili troch podozrivých, ktorí sa blížili k plotu + VIDEO

TEL AVIV - Izraelská armáda uviedla, že pri bezpečnostnom plote oddeľujúcom južnú časť Pásma Gazy od Izraela zabila troch podozrivých, ktorí sa pohybovali smerom k Izraelu. Informovali o tom DPA a The Guardian.

slovakia

left justify in out

"Jednotky izraelskej armády operujúce v oblasti bezpečnostného plota identifikovali niekoľko podozrivých osôb, ktoré sa priblížili k hranici Pásma Gazy a pohybovali sa smerom k Izraelu v snahe prejsť cez bezpečnostnú zónu v oblasti Rafahu," oznámila armáda na platforme Telegram.

Podľa vyjadrenia armády podozriví, ktorých označili za teroristov, začali strieľať na izraelských vojakov, ktorí následne paľbu opätovali.

Dvoch podozrivých zlikvidovalo lietadlo izraelských vzdušných síl a ďalšieho zabil tank krátko na to, uviedla izraelská armáda. Zdôraznila, že podozrivým sa cez plot nepodarilo preniknúť. Armáda incident podľa vlastných vyjadrení prešetruje.

DPA dodala, že tvrdenia izraelskej armády nebolo možné nezávisle overiť.

Vojna v Pásme Gazy začala po októbrovom útoku Hamasu na Izrael. Palestínski militanti zabili viac ako 1 200 ľudí a vyše 250 zajali. Počas izraelskej odvetnej ofenzívy zahynulo 36 550 ľudí a zranenia utrpelo ďalších 82 959 ľudí.


VIDEO – Podobný prípad streľby z 29. mája 2024 (Zdroj: X)

         



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: The Guardian / DPA, Foto: apnews.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies