Fotka s austrálskym psom dingom vyšla turistky poriadne draho

NETKY.SK • 21 Júl 2023, 15:00 • 2 min
Fotka s austrálskym psom dingom vyšla turistky poriadne draho

Turistky sa rozhodli, že si urobia selfie s austrálskym psom dingom. Fotky ich však vyšli poriadne draho, každý z nich dostal pokutu viac ako 1500 dolárov.

slovakia

left justify in out

Austrálske úrady uviedli, že pokutu turisti dostali "za mimoriadne nebezpečné rozhodnutie" prísť do kontaktu s pôvodnými divokými psami po nedávnej vlne zúrivých útokov. Na snímke je zachytená nemenovaná žena z Nového Južného Walesu ležiaca vedľa svorky spiacich štenatiok dinga. Podľa Queenslandského ministerstva životného prostredia mala veľké šťastie, že matka mláďat nebola nablízku a nezaútočila na dvojicu turistov. Ďalšia turistka bola zachytená na videu s vrčiacim dingom,ktorý dával jasne najavo dominantné správanie. 

 

 

V piatkovej správe ministerstvo uviedlo, že ďalšia 23-ročná žena bola hospitalizovaná s vážnymi zraneniami rúk a nôh po tom, čo ju v pondelok na ostrovnej pláži pohrýzli dingovia počas behu. "Chýbal jej veľký kus ruky a na celých nohách mala rany," povedal okoloidúci turista. Vodca tejto svorky v minulosti napadol aj 6-ročné dievčatko, ministerstvo potvrdilo, že pes bol usmrtený.

 

"Z jeho správanie bolo zrejmé, že si zvykol, či už kŕmením, alebo tým, že s ním ľudia komunikovali kvôli videám a fotkám," uvádza sa v správe. "Našou prioritou číslo jedna je udržať ľudí na K´gari v bezpečí a zachovať populáciu dingov. Tí, ktorí očividne tieto pravidlá ignorujú kvôli pozornosti na sociálnych sieťach, môžu očakávať pokutu alebo súdne konanie," doplnil manažér pre dodržiavanie predpisov ministerstva životného prostredia a vedy v Queenslande Mike Devery. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
CNN/KB Netky, Foto: twitter
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies