Dmitrij Peskov prezradil, kedy by Rusko použilo jadrové zbrane

NETKY.SK • 29 Marec 2022, 06:40 • 2 min
Dmitrij Peskov prezradil, kedy by Rusko použilo jadrové zbrane

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo februári, len niekoľko dní po napadnutí Ukrajiny, oznámil, že uviedol do stavu vysokej pohotovosti strategické jadrové zbrane. Tento jeho krok vyvolal celosvetové obavy.

slovakia

left justify in out

Rusko by pristúpilo k použitiu jadrových zbraní jedine v prípade „ohrozenia existencie“ vlastnej krajiny, a nie ako dôsledok súčasného konfliktu na Ukrajine. Povedal to hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v pondelkovom rozhovore pre americký televízny reťazec Public Broadcasting Service (PBS).

 

img

Vladimir Putin

 

„Avšak akýkoľvek výsledok operácie (na Ukrajine) nie je, samozrejme, dôvodom na použitie jadrovej zbrane. Máme bezpečnostnú koncepciu, ktorá veľmi jasne hovorí, že jadrové zbrane môžeme použiť – a aj ich použijeme – v prípade hrozby voči nášmu štátu, a to na elimináciu ohrozenia existencie našej krajiny,“ povedal Peskov, ktorého slová citovala agentúra Reuters.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Sergej Lavrov prezradil, kedy sa Putin stretne so Zelenským

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies