Florida zdolala Boston 6:1, Vancouver otočil prvý duel s Edmontonom

NETKY.SK • 9 Máj 2024, 08:52 • 2 min
Florida zdolala Boston 6:1, Vancouver otočil prvý duel s Edmontonom

NEW YORK - Hokejisti Floridy vyrovnali stav série 2. kola play off NHL s Bostonom na 1:1. V druhom dueli semifinále Východnej konferencie vyhrali doma presvedčivo 6:1, keď sa dvoma gólmi a dvoma asistenciami blysol Aleksander Barkov. Vancouver uspel v prvom semifinále Západnej konferencie s Edmontonom 5:4, skóre otočil tromi gólmi v tretej tretine.

slovakia

left justify in out

Charlie Coyle síce poslal Boston v prvej tretine do vedenia, no v druhej domáci odpovedali tromi gólmi a rovnaký počet pridali aj v záverečnej časti hry. Okrem Barkova bol štvorbodový aj Sam Reinhart (0+4), Brandon Montour si pripísal gól a dve asistencie. Brankár Sergej Bobrovskij mal 14 úspešných zákrokov. Boston prehral s Floridou až v šiestom vzájomnom stretnutí v tejto sezóne. Po štvrtom inkasovanom góle Jeremyho Swaymana nahradil v bránke hostí Linus Ullmark.

V nervozitou poznačenej tretej tretine rozdali arbitri až 146 trestných minút. Záverečnú desaťminútovku poznačilo množstvo šarvátok, nervozita vyústila aj do bitky medzi hviezdami tímov Matthewom Tkachukom a Davidom Pastrňákom. Obaja dostali okrem päťminútových aj 10-minútové osobné tresty a na ľad sa tak už nevrátili. Tretí zápas série je na programe v noci na sobotu v Bostone.

Edmonton aj vďaka dvom presným zásahom Zacha Hymana viedol v prvom dueli série s Vancouverom na ľade súpera už 4:1, no Elias Lindholm v závere druhej časti znížil a Canucks potom tromi gólmi v tretej časti hry otočili skóre vo svoj prospech. Gólom a dvoma asistenciami k tomu prispel útočník Dakota Joshua. Víťazstvo pre domácich zariadil v 55. minúte Conor Garland. Druhý zápas kanadského súboja sa hrá opäť vo Vancouveri v noci na sobotu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR, Foto: CBS News / miamiherald.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies