Dvojmetrový Barron Trump koketuje s politikou. Bude na zjazde republikánov + VIDEO

NETKY.SK • 9 Máj 2024, 16:15 • 2 min
Dvojmetrový Barron Trump koketuje s politikou. Bude na zjazde republikánov + VIDEO

WASHINGTON - Najmladší syn Donalda Trumpa Barron už o niekoľko mesiacov vstúpi do vysokej politiky. Bude súčasťou floridskej delegácie na národnom zjazde Republikánskej strany, kam v polovici júna vyšlú jeho otca do boja o Biely dom. V tíme bude sprevádzať okrem iných aj floridského guvernéra Rona DeSantisa, neúspešného uchádzača o republikánsku nomináciu.

slovakia

left justify in out

Barron Trump bol ešte pred niekoľkými rokmi zdrojom vtipov, keď počas prezidentskej kampane v roku 2016 znudene pózoval so svojím otcom. Z ustrašeného chlapca sa stal dvojmetrový štíhly, sebavedomý mladík, ktorý za pár dní zavŕši štúdium na strednej škole.

O niekoľko mesiacov neskôr po prvýkrát pričuchne k politike. Vo floridskej skupine na národnom zjazde Republikánskej strany nebude z Trumpovho klanu sám. Sprevádzať ho bude Eric Trump ako predseda delegácie, Donald Trump Jr. a dcéra bývalého prezidenta Tiffany Boulosová spolu s manželom Michaelom.

"Barron sa veľmi zaujíma o politické smerovanie našej krajiny," uviedlo vedenie Trumpovej predvolebnej kampane. Jediným potomkom Trumpa, ktorý sa v súčasnosti drží bokom od politiky, je dcéra Ivanka, ktorá mu v Bielom dome robí poradkyňu.

"Sme veľmi radi, že v našej delegácii budú lokálni lídri, zvolení zástupcovia štátu Florida, aj členovia rodiny Donalda Trumpa,“ uviedol predseda floridských republikánov Evan Power. Mediálne najznámejším členom bude floridský guvernér Ron DeSantis, ktorý mal byť Trumpovým najväčším súperom v primárkach, ale koncom januára z nich odstúpil.

Barron, ktorý sa v médiách takmer neobjavuje, zatiaľ nepovedal, kam sa bude uberať jeho život po skončení strednej školy. Pravdepodobne však pôjde na niektorú z prestížnych amerických univerzít a zrejme sa nebude brániť ani politickej kariére.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: iDnes.cz, Foto: Barron Trump s rodičmi / wiadomosci.onet.pl
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies