Čo sa vie o atentátnikovi

NETKY.SK • 15 Máj 2024, 19:53 • 2 min
Čo sa vie o atentátnikovi

Sedemdesiatjedenročný muž z Levíc spáchal atentát na premiéra Roberta Fica. Čo sa doposiaľ vie o páchateľovi? TV Markíze sa podarilo urobiť rozhovor o ňom s jeho susedom. Z udalosti je šokovaný.

slovakia

left justify in out

Na premiéra Roberta Fica strieľal 71-ročný muž z Levíc. Útočník bol členom levického Literárneho klubu Dúha a písal básne. V minulosti pracoval v bezpečnostnej službe v nákupnom centre. Pred ôsmimi rokmi na internete avizoval, že zbiera podpisy na vznik politickej strany Hnutie proti násiliu. „Násilie je často reakciou ľudí, ako forma prejavu obyčajnej nespokojnosti na stav vecí. Buďme nespokojní, ale nie násilní!,“ písal v tom čase.

Polícia páchateľa po streľbe hneď zadržala.

TV Markíze sa podarilo rozprávať s jeho susedom. Z udalosti je šokovaný. 

Hovorí, že strelca aj jeho manželku dobre poznal a bola to fantastická rodina. Manželka bola profesorka na gymnáziu. Manželia vraj spolu chodili na nákupy, na prechádzky a držali sa za ruky. ​„Sem-tam sme sa stretli. Mali sme takú debatu ohľadom politiky, ja som zástancom strany smerom na Rusko, on bol proti Rusku. Povedali sme si svoje názory a tým to zhaslo,“ povedal. „Asi by s tým nesúhlasila, že čo spravil,“ a dodal, že nevedel, že jeho sused má strelnú zbraň. Vraj sa tým nechválil. 

Muž zdôraznil, že ľudia nad istý vek by mali podľa neho pravidelne absolvovať psychotesty, ak chcú držať zbraň. 

Pre portál Aktuality.sk sa vyjadril syn atentátnika. Aj on je v šoku. „Ja absolútne netuším, čo otec zamýšľal, čo plánoval, prečo sa to stalo,” povedal. „Možno nastalo nejaké skratové jednanie, neviem. Je ráznejší, ale že by riešil psychiatra alebo takéto veci, to nie,“ dodal syn.  Nevie o tom, že by prechovával nenávistný vzťah k Robertovi Ficovi. 

           



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: tvnoviny.sk, Aktuality.sk Foto: bbc.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies