Český prezident Pavel sa zranil pri jazde na motorke. Jeho zranenia nie sú vážne

NETKY.SK • 24 Máj 2024, 08:12 • 2 min
Český prezident Pavel sa zranil pri jazde na motorke. Jeho zranenia nie sú vážne

PRAHA - Prezident ČR Petr Pavel sa zranil pri jazde na motorke. Jeho zranenia nie sú vážne, vyžiadajú si však krátke pozorovanie v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Prahe, informuje agentúra TASR s odvolaním sa na štvrtkové (23. 5.) oznámenie kancelárie prezidenta ČR na sociálnej sieti X.

slovakia

left justify in out

Kancelária uviedla, že viac informácií zverejní, keď budú k dispozícii. „Môžem potvrdiť, že sme pána prezidenta prijali, ošetrili a hospitalizovali z dôvodu observácie. Nejde o vážne zranenie,“ uviedla hovorkyňa ÚVN Jitka Zinke.

Polícia na sociálnej sieti neskôr napísala, že prezident sa zranil na športovom okruhu. „K zraneniu nedošlo na pozemnej komunikácii, ale na uzavretom športovom okruhu a z tohto dôvodu vec nevyšetrujeme ako dopravnú nehodu,“ napísali na sieti X.

Viacerí politici vrátane premiéra Petra Fialu zaželali hlave štátu skoré uzdravenie. Prezident Pavel má dlhoročný pozitívny vzťah k motocyklom a doma ich má niekoľko, napísal vlani v máji spravodajský server iDnes.cz. Najčastejšie jazdí na motocykli značky BMW model R1250GS, dodal server.

Pavla vlani v auguste zachytili na videozáznam, keď počas jazdy na motorke nemal prilbu. Stalo sa to v mestečku Rtyně v Podkokoří v Královohradeckom kraji. Video vtedy zverejnila stanica CNN Prima News. Pavel sa za to ospravedlnil a dodal, že to bola z jeho strany hlúposť.

„Vnímam svoje pochybenie a za zjavný dopravný priestupok sa ospravedlňujem,“ napísal na sociálnu sieť X český prezident. Dodal, že pri jazde na motorke dodržiava bezpečnostné opatrenia celý život. Svoje konanie vysvetlil tým, že išiel dohustiť pneumatiky na neďalekú čerpaciu stanicu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: thegaze.media
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies