Česko sa obáva teroristického útoku! Policajti prešli do režimu „teror“

NETKY.SK • 9 Jún 2024, 09:54 • 2 min
Česko sa obáva teroristického útoku! Policajti prešli do režimu „teror“

PRAHA - Česká polícia v noci na nedeľu s okamžitou platnosťou posilnila bezpečnostné opatrenia na verejných miestach pre obavy z možného teroristického útoku.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na nemenované zdroje o tom informoval český server iDNES.cz. Informáciu potvrdil aj český minister vnútra Vít Rakušan, ktorý zdôraznil, že obyvateľom bezprostredné riziko nehrozí.
 
"Môžem potvrdiť, že polícia v súčasnosti prijíma preventívne opatrenia. Ľudom v ČR však nehrozí zvýšené riziko a polícia nemá informácie o bezprostrednej hrozbe. Ďalšie informácie poskytne hneď, ako to bude možné," napísal Rakušan na sociálnej sieti X.

V pondelok zasadne aj Bezpečnostná rada štátu (BRS), po ktorej Rakušan prisľúbil poskytnúť bližšie informácie.
 
Hrozba sa týka útoku na infraštruktúru. Všetci policajti preto prešli do tzv. režimu "teror" na 24 hodín služby až do odvolania. Všímať si majú podozrivé osoby, ktoré sa budú pohybovať predovšetkým v blízkosti autobusových či železničných staníc. Zamerať sa majú aj na nákupné centrá a mestskú hromadnú dopravu.

Českí policajti si podľa zdrojov majú všímať osoby v okolí týchto lokalít a "všetky neobvyklé javy". Nemenovaný zdroj z vedenia polície povedal, že táto hrozba sa netýka len ČR.
 
Rakušan v ďalšom, už zrejme zmazanom príspevku na platforme X podľa iDNES.cz uviedol, že polícia vyšetruje kauzu spojenú s útokmi v zahraničí. Podozrivého už zadržali.
 
Zvýšené bezpečnostné opatrenia zaviedli v Česku naposledy v máji v súvislosti s hokejovými majstrovstvami, ktoré prebehli v Prahe a Ostrave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: iDnes.cz, Foto: iDnes.cz
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies